Народно позориште припремило виртуелне представе за децу

23 марта, 2020

Позориште лутака „Пинокио” током ванредног стања преносиће представе путем интернета, а Театар „Вук” ће организовати извођење и читање српских народних бајки онлајн, саопштила је Управа града Београда.

Најмлађи школарци (нижи разреди основне школе) имаће прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама позоришта „Пинокио” као што су „Три прасета”, „Пепељуга” и „Лепотица и звер”.

Старији школарци могу такође могу да нађу онлине представе на Јутјуб каналима Народног позоришта, Атељеа 212…

Онлајн књиге

Многи издавачи су одлучили да отворе своје онлине библиотеке, па тако ваша деца могу да читају књиге на рачунару. Лектиру или све оне књиге које нису стигли да прочитају за време школе, сада могу да искористе и уплове у магичан свет.Књиге се могу читати и на таблету

Награђивана књижевница за децу Јасминка Петровић покренула на свом јутјуб каналу програм „Читањац, играњац…”, у оквиру којег чита делове својих књига и даје деци задатак. Прва је „Кажи тети Добар дан”, односно прича “Кроз трње до звезда”. Причу чита ауторка, а задатак осмишљава Бојана Лукић, визуелна уметница. Први задатак за децу је да истраже како су се играли њихови родитељи и које су им биле омиљене играчке. На Фејсбук страни Јасминке Петровић деца могу да објаве шта су открила, уз одговарајуће фотографије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама