Naši đaci pobedili takmičare iz 62 države i osvojili Šampionat iz hemije!

21 avgusta, 2016

 
 
– Učenici su se za ovo takmičenje pripremali godinama – rekao je glavni mentor Duško Sladić, profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu.
DSCN0555-6
Četvorica učenika gimnazija iz Srbije sa mentorima Duško Sladićem – profesorom na Hemijskom fakultetu u Beogradu, i Nikom Radulovićem – profesorom hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, osvojili su bronzane i srebrne medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi (Icho2016‬), najprestižnijem svetskom takmičenju iz ove oblasti, koja je ove godine održana Tbilisiju u Gruziji.
Dobitnik srebrne medalje je Pavle Kravljanac – maturant Prve beogradske gimnazije. Bronzane medalje dobili su Jovan Stojković –maturant gimnazije u Vranju, Stefan Stojanović – maturant gimnazije u Leskovcu, i Andrej Kukuzar – učenik trećeg razreda gimnazije u Somboru.
– Na Olimpijadi je učestvovalo 67 zemalja sa oko 260 učesnika, takmičenje je trajalo 10 sati i sastojalo se iz dva dela: jednog praktičnog i jednog teorijskog. Svaki deo takmičenja trajao je po pet sati – rekao mentor Duško Sladić i naglasio da su se oni za ovo takmičenje pripremali više godina.
 
Izvor: balkanuzivo.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Naši đaci pobedili takmičare iz 62 države i osvojili Šampionat iz hemije!

 1. pettar kaže:

  Nece oni nikada na “balkon”. Tamo ce onaj koji samo sto je sisao sa postolja za medslje poceo da pljuje po Srbiji, kao, sve jo on sam morao da se organizuje, da trenira u sopstvenom bazenu, plati put za Rio ibla bla bla … fuj.

 2. Zlatomir kaže:

  Stvarno sam šokiran načinom na koji se plasiraju informacije. Momak koji je osvojio srebrnu medalju je 86. po plasmanu, dok su bronzani po plasmanu rangirani na 88, 112 i 127 mestu od ukupno 266 učesnika. Pobedio je takmičar iz Rumunije, a među prvih deset su još i 3 Kineza, 2 Rusa, 1 iz Vijetnama, SAD, Japana i Kineskog Tajpeha. E sad kako smo pobedili i osvojili Šampionat iz hemije da mi neko objasni.

  1. zunja kaže:

   Ovakvih vesti je sve više. Većina je prenaduvana ili sasvim lažna. Prošlog leta, svi domaći mediji oduševljeno su pisali o Kikinđaninu “najboljem matematičaru na svetu”, “pobeniku Omladinske matematičke olimpijade”, a zaista je osvojio (zaista odlično) 37. mesto. Porazno je međutim što on to nije demantovao čak ni na vlastitom FB profilu – tamo gde ga niko nije mogao cenzurisati.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama