Настава данас поново онлајн у београдским школама – стигле нове дојаве о бомбама

Београдске школе поново су јутрос добиле дојаве о постављеним бомбама. Дојаве су стигле на адресе основних школа „Јанко Веселиновић“ на Вождовцу, „Лаза Костић“ у Новом Београду, „Јован Поповић“ на Карабурми, „Владимир Роловић“ на Петловом брду, „Свети Сава“ на Врачару.

Дојаве о бомбама добиле су, између осталих, Петнаеста гимназија, Пета економска, Машинска школа “Радоје Дакић” и ОШ 14 октобар“.

Незванично, дојаву су примиле и ОШ „Лазар Саватић“ у Земуну, ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ у Миријеву, ОШ „Ђура Јакшић“ на Канаревом брду, ОШ „Коста Абрашевић“ у Реснику, али и у средњој „Техничкој школи ГСП“.

На удару су се нашле и Основна школа „Кнегиња Милица“ на Новом Београду, „Иво Андрић“ на Миљаковцу, „Јелена Ћетковић“ на Звездари, „Старина Новак“ на Палилули.

Незванично, идентична дојава стигла је и на адресе основних школа „Краљ Петар Други“ у Марулићевој улици такође на Врачару, али и основне школе „Соња Маринковић“ у Земуну и Основна школа „Ратко Митровић“.

Нешто пре 7 сати родитељима деце која иду у вртић „Фића“ на Врачару такође је стигло обавештење да децу не доводе, јер је стигла анонимна дојава о подметнутој бомби.

Деци и родитељима у школама речено је да ће настава бити одржана онлајн у преподневној смени, док ће за поподневну бити накнадно обавештени.