Настава неизвесна и сутра? Министар Ружић огласио се о дојавама и начину надокнаде наставе

16 маја, 2022

Након дојава о подметнутим бомбама које су путем електронске поште упућене данас на адресе великог броја школа у Београду, екипе контрадиверзионих екипа МУП-а су на терену и обављају прегледе.

Foto: Canva

Школе ће благовремено обавестити родитеље и ученике о начину извођења наставе током сутрашњег дана.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић позвао је родитеље и ученике на стрпљење и смиреност.

Иако све указује да су дојаве лажне, не смемо се играти и сами процењивати ситуацију. Битно је да следимо процедуру у овим ситуацијама и осигурамо безбедност у школама“, рекао је министар.

Када је у питању надокнада часова који су пропуштени због ове ситуације, школе могу користити различите моделе за надокнаду у зависности од својих капацитета –  онлајн настава, сажимања градива, додатни часови. У надлежности директора школе је да одабере адекватан начин за надокнаду, уз сагласност школске управе.

Неке школе су већ, уз помоћ гугл учионице и других платформи, организовале онлајн наставу за часове који су пропуштени данас, док су се неки ученици вратили у учионице након извршених безбедносних провера“ рекао је Ружић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама