Настава од 23. марта и на РТС2

Настава на даљину од сутра ће, осим на ТВ каналу РТС3, интернет порталу РТС и платформи РТС Планета, бити доступна и на Другом програму Радио-телевизије Србије, а емитоваће се радним данима.


Основци од 1. до 4. разреда наставне часове могу пратити од 8.00 – 14.45 на РТС2, а ђаци од 5. до 8. разреда од 8.00 – 15.30 на РТС3.

Након наставе за осмаке, такође на каналу РТС3, радним данима од 15.30 до 20.00 сати биће емитована настава из општеобразовних предмета за средњошколце.

Распоред емитовања образовних садржаја доступан је на сајту РТС-а, у програмској шеми РТС3 и на сајту Министарства просвете Ако на неки час закасне или га пропусте, а желе да га погледају на каналима РТС2 или РТС 3, ученици то могу учинити у наредна 72 сата.

На интернет порталу РТС може се директно, без регистрације, приступити порталу Моја Школа, где се из падајућих менија бирају предавање која желе да се прате за све предмете и разреде основних и средњих школа.

Поред тога, отворен је још један подстајт за директан приступ настави на даљину: https://mojaskola.rtsplaneta.rs.

На интернет платформи Радио-телевизије Србије, РТС Планета такође су доступни сви емитовани часови за ученике основних и средњих школа.

Наставни садржаји се на РТС Планети могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

Додатне информације о учењу на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.

Извор: Данас