НАСТАВЉА СЕ БУРА У 14. ГИМНАЗИЈИ: Дошао и министар, ђаци бране професора, синдикати прете протестом

Бура због урученог отказа професору српског језика Владимиру Милојевићу у Четрнаестој гимназији и даље се не стишава – данашњој седници Ђачког парламента, посвећеној овом питању, присуствовао је и министар просвете Младен Шарчевић.
dnevnik-
За разлику од протеста којем је присуствовало неколико стотина ученика ове школе, данашњем састанку присуствовали су само њихови представници.
– Ђаци су пре неколико дана упутили министарству захтев за преиспитивање дисциплинског поступка против професора Милојевића. Министар је раније најавио и данас заиста дошао како би им објаснио законе и целу процедуру. Такође, рекао им је да очекују писмени одговор у року од осам дана и да ће се потрудити да професору нађу ухлебљење до коначног решења – каже директорка Четрнаесте гимназије Марија Милетић.
Ученици су и овом приликом изразили став да професор није ударио ученицу 2013. године и истакли законску обавезу министарства да понови дисциплински поступак уколико добије доказе и уколико се промене околности, као што тврде да јесте.
Миран протест у знак подршке
Професор Милојевић ђацима је данас упутио писмо, које је на овом састанку прочитано.
– Сведоци сте да нисам желео да ступим у контакт ни са ким од вас, управо из бојазни да не помислите да вас на било који начин инструирам. Синдикат је за среду 21. децембар заказао протест испред школског дворишта и на исти позвао колеге из свих школа који би ми на томе скупу пружили подршку. Молим вас, заправо инсистирам, да нико од вас садашњих ученика не учествује на томе скупу – истакао је он у писму.
Да деци није место на скупу који организује синдикат, сматра и директорка Милетић.
– Протест је заказан испред ове школе у 13 сати, а сматрам да није ни време ни место за то, јер ђаци тада имају наставу – каже директорка и додаје да је Влада Србије једино место где би могли да траже одговоре.
– Драго ми је да министар обавио разговор са обе директорке, али волео бих да ми је пружио прилику да поразговара и са мном, јер је у излагању поводом мог случаја направио материјалне грешке. Верујем да није имао лошу намеру, већ је погрешно информисан, као када је рекао да је Управни суд потврдио моје “насиље над ученицом”, а заправо се тај суд није ниједног тренутка бавио предметним догађајем, нити је то његова ингеренција – каже професор.
 
Извор. Блиц