NASTAVLJA SE BURA U 14. GIMNAZIJI: Došao i ministar, đaci brane profesora, sindikati prete protestom

16 decembra, 2016

Bura zbog uručenog otkaza profesoru srpskog jezika Vladimiru Milojeviću u Četrnaestoj gimnaziji i dalje se ne stišava – današnjoj sednici Đačkog parlamenta, posvećenoj ovom pitanju, prisustvovao je i ministar prosvete Mladen Šarčević.
dnevnik-
Za razliku od protesta kojem je prisustvovalo nekoliko stotina učenika ove škole, današnjem sastanku prisustvovali su samo njihovi predstavnici.
– Đaci su pre nekoliko dana uputili ministarstvu zahtev za preispitivanje disciplinskog postupka protiv profesora Milojevića. Ministar je ranije najavio i danas zaista došao kako bi im objasnio zakone i celu proceduru. Takođe, rekao im je da očekuju pismeni odgovor u roku od osam dana i da će se potruditi da profesoru nađu uhlebljenje do konačnog rešenja – kaže direktorka Četrnaeste gimnazije Marija Miletić.
Učenici su i ovom prilikom izrazili stav da profesor nije udario učenicu 2013. godine i istakli zakonsku obavezu ministarstva da ponovi disciplinski postupak ukoliko dobije dokaze i ukoliko se promene okolnosti, kao što tvrde da jeste.
Miran protest u znak podrške
Profesor Milojević đacima je danas uputio pismo, koje je na ovom sastanku pročitano.
– Svedoci ste da nisam želeo da stupim u kontakt ni sa kim od vas, upravo iz bojazni da ne pomislite da vas na bilo koji način instruiram. Sindikat je za sredu 21. decembar zakazao protest ispred školskog dvorišta i na isti pozvao kolege iz svih škola koji bi mi na tome skupu pružili podršku. Molim vas, zapravo insistiram, da niko od vas sadašnjih učenika ne učestvuje na tome skupu – istakao je on u pismu.
Da deci nije mesto na skupu koji organizuje sindikat, smatra i direktorka Miletić.
– Protest je zakazan ispred ove škole u 13 sati, a smatram da nije ni vreme ni mesto za to, jer đaci tada imaju nastavu – kaže direktorka i dodaje da je Vlada Srbije jedino mesto gde bi mogli da traže odgovore.
– Drago mi je da ministar obavio razgovor sa obe direktorke, ali voleo bih da mi je pružio priliku da porazgovara i sa mnom, jer je u izlaganju povodom mog slučaja napravio materijalne greške. Verujem da nije imao lošu nameru, već je pogrešno informisan, kao kada je rekao da je Upravni sud potvrdio moje “nasilje nad učenicom”, a zapravo se taj sud nije nijednog trenutka bavio predmetnim događajem, niti je to njegova ingerencija – kaže profesor.
 
Izvor. Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "NASTAVLJA SE BURA U 14. GIMNAZIJI: Došao i ministar, đaci brane profesora, sindikati prete protestom

  1. Deca nisu nojevi kaže:

    Svaka čast omladini! Oni nas uče kako se bori za pravdu. Prvo je potrebno sve ispitati. Najlakše je nekom dati otkaz. Verujem da toliki broj učenika koji podržava profesora Milojevića zna kako radi i na šta je spreman, a verovotno su i upoznati sa konkretnim slučajem.
    Drago mi je da je ministar došao da razgovara sa njima, ali ovde se ne radi o uhlebljenju već o ostvarivanju pravde.
    Nije uvek ono što se uradi po zakonu urađeno i ispravno i po pravdi.

  2. Stevan kaže:

    Pucas Srbijo po svim savovima!Bruka I sramota ministra i njegovih satrapa!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama