Nastavlja se sa spoljašnjim vrednovanjem rada škola, objavljen i plan

18 oktobra, 2022

Nakon dvogodišnje pauze uslovljene pandemijom KOVID19, nastavlja se sa spoljašnjim vrednovanjem rada škola koje je deo sistema za osiguranje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i sprovode ga prosvetni savetnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Timovi za spoljašnje vrednovanje procenjuju kvalitet rada škola u odnosu na standarde (24) i pokazatelje (124) kvaliteta koji su utvrđeni u širokom konsultativnom procesu i predstavljaju rezultat koji se očekuje u ključnim oblastima rada škola. Metodologija spoljašnjeg vrednovanja podrazumeva posetu školi u trajanju od najmanje dva dana i primenu različitih evaluativnih postupaka i tehnika, a sve sa ciljem obezbeđivanja valjanih, relevantnih, objektivnih i merljivih dokaza o nivou kvaliteta koji ostvaruje škola.

U skladu sa propisima, u šestogodišnjem ciklusu vrednovanja, svaka škola će dobiti ocenu za ukupni kvalitet rada koja se izražava na skali od 1 do 4, s tim što ova ocena nije u funkciji rangiranja škola, već je osnova za dalji razvoj.

Godišnjim planom spoljašnjeg vrednovanja rada škola za školsku 2022/2023. godinu obuhvaćene su 274 škole.

Preuzmite: Plan spoljašnjeg vrednovanja rada škola za školsku 2022/2023. godinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Nastavlja se sa spoljašnjim vrednovanjem rada škola, objavljen i plan

  1. Duška kaže:

    E,to je apsolutni prioritet u prosveti. Samo da oni dobijaju masne dnevnice.

  2. Slavica Tulovic kaže:

    Zasto zdravstvene ustanove nemaju neki tip vrednovanja,a svi znamo kako se fuseri u drzavnim a naplacuje u privatnim klinikama

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama