НЕ ПРИХВАТАМ ОТКАЗ, НИСАМ УДАРИО УЧЕНИКА" Професор српског Владимир Милојевић тврди да му је све намештено!

9 децембра, 2016

 
Протест неколико стотина ђака Четрнаесте београдске гимназије скренуо је пажњу јавности на отказ који је дан раније у овој образовној установи уручен професору српског језика и књижевности Владимиру Милојевићу.
Он је остао без лиценце због инцидента из 2013. године који се десио у Основној школи “Бранислав Нушић”, где је такође радио као наставник. Самим тиме, у гимназији су закључили да престаје могућност његовог даљег ангажовања. Међутим, Милојевић тврди да је отказ последица неправде коју трпи већ три године.
– Током 2013. радио сам паралелно и у основној школи где сам био председник школског одбора. Сукобио сам се с директорком због издавања школског простора па је она против мене покренула дисциплински поступак јер сам наводно ударио ученика књигом у главу, а ја сам је само спустио на сто између две главе. Она ме је суспендовала, а ја сам покренуо радноправни спор против ње – истиче Милојевић.
Како каже, истовремено је водио и управни спор против Министарства просвете које му је због суспензије одузело лиценцу за рад.
– Пошто је тај управни поступак завршен, директорка Четрнаесте гимназије је хтела да ми уручи отказ. Нисам га прихватио, па га је она окачила на огласну таблу. Због тог случаја заседао је школски одбор на коме је од девет чланова било шест и само један је био за мој отказ, двоје уздржано, а троје против.
777
Протест ђака изненадио је и самог професора.
– Нисам ни слутио да ће ученици овако реаговати на неправду. Када сам чуо да су изашли са часова на улицу био сам узнемирен да им се нешто не догоди, али када је све прошло могу да будем само поносан – закључује Милојевић.
ФОРУМ ПРЕТИ ОБУСТАВОМ РАДА
На отказ професору Милојевићу нису остали равнодушни ни чланови Форума београдских гимназија који ће због тога, данас на главном одбору одлучивати о обустави рада у свим гимназијама од понедељка.
БЕЗ ЛИЦЕНЦЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДАЈЕ
Одузимање лиценце наставнику је најгора могућа казна за просветног радника. Тиме он, у ствари, губи право да се бави својим занимањем на читавој територији Србије. И нема више право да се запосли у некој просветној установи
 
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама