“Не смемо одустати од директне комуникације”

16 јула, 2020

Појава коронавируса ће свакако променити нашу стварност, али не смемо одустати од директне комуникације, поручила је психотерапеуткиња Марина Пауновић у јутарњем програму “Пробуди се” на ТВ Нова С.

 

“Колико год се мењала наша стварност због епидемије, немојте никада одустати од живе комуникације, јер кроз такав вид комункације увек сазнате нешто ново о себи” поручила је она.

Према њеним речима, због епидемије ћемо сви морати да ставимо неке животне навике и одлуке на чекање.

“Контекст нам намеће шта можемо, шта не. Ево млади неће ићи на матурске вечери, неће имати рецимо матурске слике које су многима од нас драге успомене. Много тога неће имати, јер ситуација каже да то сада не може, али ћемо то заменити нечим другим” објаснила је.

Додала је да је онлајн комункација добра јер људи колико толико разговарају.

Говорећи о младима и како нова реалност која намеће физичку дистанцу утиче њихов живот и развој, Марина Пауновић је оценила да је и пре коронавируса комункација међу младима на мрежама била доста честа, али да је корона то само подржала.

“Друштвене мреже постају наш идентитет, посебно код млађих генерација, и делом и наш живот се сели на њих. То није ново, корона иде само у прилог томе” нагласила је и истакла да није добро да се због тога у потпуности изгуби директна комуникција.

Ова криза коју је донео коронавирус, како је навела, је као и свака криза до сада, утицала на све партнерске односе.

“Испливао је страх, он је чудо. Корона је отворила много ствари када су питању људски односи, или су се конфликти решавали заједно или су људи одлазили. То је тако када страх уђе у нечији живот” додала је.

Психотерапеуткиња се нада да ћемо “ипак научити да живимо са невољама, инаће ћемо бити у проблему када је у питању самоћа и комункација међу људима”.

Извор: Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама