Nedelja lektire – izdanja za osnovce na popustu od 30%

23 maja, 2020

Ako ste u potrazi za knjigama koje će mlađim osnovcima pomoći da usavrše svoje čitalačke veštine, a starijima da se pripreme za novu školsku godinu, predlažemo vam da potražite neko od dela iz odabrane lektire. U lektiru spadaju klasici, knjige poznatih svetskih i domaćih pisaca, ali i najbolja i nagrađena dela savremenih pisaca za decu i mlade, među kojima je i nekoliko knjiga u izdanju Kreativnog centra.

U obaveznu školsku lektiru za prvi razred osnovne škole (čitanje u nastavcima) spada Ježeva kućica, predivna poema Branka Ćopića, s maestralnim ilustracijama Dušana Pavlića.

U drugom razredu u nastavcima se čita i obrađuje jedna od najpoznatijih priča Aleksandra Sergejeviča Puškina, Bajka o ribaru i ribici, koju je ilustrovala Maja Veselinović. Trećaci će u svojim čitankama pronaći poemu Branislava Crnčevića Ljutito meče, kao i duhovitu priču Jasminke Petrović Od čitanja se raste, sa ilustracijama Boba Živkovića, koju će čitati u nastavcima.

U okviru programa za treći i četvrti razred je i upoznavanje s pojedinim narodnim bajkama i narodnim pripovetkama.

U petom razredu, u okviru domaće lektire, čita se knjiga Hajduci Branislava Nušića, kao i odlomci nagrađenog romana Ivane Nešić – Zelenbabini darovi. U okviru dopunskog izbora lektire za peti razred nalaze se dve izuzetne zbirke priča Dejana Aleksića koje su dobile brojne nagrade – Muzika traži uši i Koga se tiče kako žive priče.

Šestacima je namenjen roman Branka Ćopića Orlovi rano lete, kao i roman Moj deka je bio trešnja, savremene italijanske spisateljice Anđele Naneti, dok je u okviru dopunskog izbora lektire deci ponuđen izuzetno duhovit roman Jasminke Petrović Ovo je najstrašniji dan u mom životu. Odlomak iz knjige Enciklopedija loših đaka preporučen je kao naučnopopularni tekst za čitanje u šestom razredu.

U sedmom razredu, u okviru domaće lektire, čita se knjiga Cipela na kraju sveta Dejana Aleksića, dok je kao dopunska lektira predložen najviše nagrađivan roman za tinejdžere u 2015. godini – Leto kada sam naučila da letim Jasminke Petrović.

U nedelji koja je pred nama šesnaest odličnih izdanja Kreativnog centra koja se nalaze u izboru lektire za osnovnu školu biće snižena 30%! Akcija važi do petka, 29. maja, samo na sajtu www.kreativnicentar.rs i u Klubu knjižari Kreativni centar u TC Eurocentar! Pogledajte listu sniženih knjiga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama