Недељковић: Просветни радници уз помоћ државе морају да поврате углед и ауторитет

4 октобра, 2016

Министарство просвете, науке и технолошког развоја жели да врати углед школи и просветним радницима, изјавила је данас помоћница министра просвете Весна Недељковић.
‚‚Она је рекла да је веома важна улога учитеља, од којих доста зависи какав ће бити однос деце према школи и образовном процесу.
– Учитељ треба да буде подстицајан и да научи децу да воле школу – рекла је Недељековић на РТС-у.
Помоћница министра просвете је нагласила да просветни радници уз помоћ државе морају да поврате углед и ауторитет тој професији, тако што ће веровати у свој посао, али и наметнути се као ауторитет.
Она каже да је у том процесу потребна и шира подршка друштва како би школа опет имала значај који заслужује.
Недељковић, такође, истиче да се мора изградити поверење код деце у школски систем и да је зато важно растеретити децу – да имају простора да усвајају нова знања, да и не знајући уче, а не да буду у таквој ситацији да не могу да испуне очекивања.

Вратити спорт у школе

На питање зашто деца морају да узимају приватне часове из појединих предмета, помоћница министра каже да се некада дешава да наставници не умеју да пренесу градиво, али и да су родитељу некада несигурни па узимају приватне часове.
Она је рекла да је један од циљева и да се врати спорт у школу односно да то буде све пристуна активност.
Недељековић је додала да је пројекат “Школа без насиља” дао добре резултате и научила децу да препознају шта је насиље и да га правовремено пријаве како би одрасли могли да реагују.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама