Nekoliko škola otkazalo nastavu, u vrtićima znatno smanjen broj dece

13 marta, 2020

Nastava u Osnovnoj školi “Mihailo Petrović Alas” u Beogradu danas nije održana. Kako pišu Novosti, jedan od zakupaca prostora u zgradi škole je pozitivan na virus korona, pa je rukovodstvo škole obavestilo roditelje da radi bezbednosti ova ustanova u petak neće primati učenike.

Foto: Canva

– Preuzeli smo sve preventivne mere i o daljim merama obavestićemo učenike i roditelje nakon razgovora sa resornim ministarstvom – rekla je za “Novosti” direktorka Mirjana Špehar.

Takođe, nastava u čačanskoj gimanziji danas je otkazana nakon što je utvrđeno da su neki učenici bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona.

Na portalu N1 osvanula je i vest da je roditeljima čija deca pohađaju Osnovnu školu “Ruđer Bošković” stigla SMS poruka u kojoj se obaveštavaju da od ponedeljka 16.3. prelaze na onlajn nastavu. Sadržaj poruke, prema navodima N1, glasi: “Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14 časova. Uprava škole”

Razgovari smo i sa vaspitačicom jednog beogradskog državnog vrtića, koja je želela da ostane anonimna, a koja kaže da je broj dece znatno smanjen, te da u grupi koja broji 24 dece, danas je u vrtić došlo samo njih osmoro.

Kada je reč o igraonicama, Ivona Glušac, vlasnica beogradske igraonice Baloo Brown, kaže da su roditelji podeljeni:

“Mi smo baš juče imali dva nova zakazivanja rođendana, ali i jedno otkazivanje. Ponašamo se u skladu sa preporukama, radimo uobičajeno, jer ne spadamo u kategoriju objekata koji okupljaju više od 100 ljudi. Naša igraonica inače je poznata kao jedna od najčistijih, ali smo sada još obazriviji, pa po nekoliko puta dnevno sve dezinfikujemo.” – kaže Ivona za naš sajt.

Podsećamo, premijerka Ana Brnabić danas je potvrdila da struka smatra da za zatvaranjem škola i vrtića nema potrebe.

A. Cvjetić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama