Неколико школа отказало наставу, у вртићима знатно смањен број деце

13 марта, 2020

Настава у Основној школи “Михаило Петровић Алас” у Београду данас није одржана. Како пишу Новости, један од закупаца простора у згради школе је позитиван на вирус корона, па је руководство школе обавестило родитеље да ради безбедности ова установа у петак неће примати ученике.

Foto: Canva

– Преузели смо све превентивне мере и о даљим мерама обавестићемо ученике и родитеље након разговора са ресорним министарством – рекла је за “Новости” директорка Мирјана Шпехар.

Такође, настава у чачанској гиманзији данас је отказана након што је утврђено да су неки ученици били у контакту са особом зараженом вирусом корона.

На порталу Н1 осванула је и вест да је родитељима чија деца похађају Основну школу “Руђер Бошковић” стигла СМС порука у којој се обавештавају да од понедељка 16.3. прелазе на онлајн наставу. Садржај поруке, према наводима Н1, гласи: “Школа има све неопходне ресурсе за организацију онлајн наставе. Сва упутства и информације ћете добити мејлом у понедељак, када овај облик наставе почиње са радом. Молимо вас да ученици понесу све књиге и свеске својим кућама а ученици који су одсутни то могу учинити током данашњег и сутрашњег дана од 9 до 14 часова. Управа школе”

Разговари смо и са васпитачицом једног београдског државног вртића, која је желела да остане анонимна, а која каже да је број деце знатно смањен, те да у групи која броји 24 деце, данас је у вртић дошло само њих осморо.

Када је реч о играоницама, Ивона Глушац, власница београдске играонице Baloo Brown, каже да су родитељи подељени:

“Ми смо баш јуче имали два нова заказивања рођендана, али и једно отказивање. Понашамо се у складу са препорукама, радимо уобичајено, јер не спадамо у категорију објеката који окупљају више од 100 људи. Наша играоница иначе је позната као једна од најчистијих, али смо сада још обазривији, па по неколико пута дневно све дезинфикујемо.” – каже Ивона за наш сајт.

Подсећамо, премијерка Ана Брнабић данас је потврдила да струка сматра да за затварањем школа и вртића нема потребе.

А. Цвјетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама