“Нема повратка у клупе ове школске године”

17 априла, 2020

Министар просвете Младен Шарчевић казао је да до краја школске године неће бити повратка у школе за процес редовне наставе.


Он је најавио и измену Правилника за оцењивање.

“Распуст почиње крајем маја, када се завршава редовна настава, а која је овај пут, током ванредног стања, била онлајн”, навео је Шарчевић у изјави за лист Блиц.

Према његовим речима, биће изменењен Правилник за оцењивање јер сада не постоји тромесечје, као ни досадашњи вид завршног испита.

“Око овог питања се преплићу различити интереси почев од оног да не буде завршног испита, односно мале матуре. То је најлакши сценарио, који медјутим, не би био и најпоштенији јер би то значило да ће поједине школе уписати дјаци који, иначе, не би могли да их упишу, чиме би остали ускраћени они који би успешније положили испите и уписали жељене школе”, казао је он.

Шарчевић је додао да ће за две до три недеље то министарство представити модел, који ће одговарати епидемиолошкој ситуацији у Србији, али и бити у складу са закључком и сценаријем који ће се примењивати у Европи за завршни испит.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "“Нема повратка у клупе ове школске године”

  1. Gordana Galic каже:

    Zelela bih samo da pitam sta je sa predskolcima? Ostali su uskraceni za zavrsne priredbe (koje njima mnogo znace). Postoji li mogucnost da se odrze bar krajem leta,kada se ukine vanredno stanje?

  2. Slađana каже:

    Dragi urednici, bilo bi lepo da koristite ćirilično slovo ‘đ’ ako već pišete na ćirilici. Još uvek postoji u tom pismu. Ovo ‘dj’ je neukusno. Toliko.

  3. Црноризац Храбар каже:

    Не умете ни да прекопирате како треба, срами се главни уредниче!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама