“Nema povratka u klupe ove školske godine”

17 aprila, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da do kraja školske godine neće biti povratka u škole za proces redovne nastave.


On je najavio i izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

“Raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn”, naveo je Šarčević u izjavi za list Blic.

Prema njegovim rečima, biće izmenenjen Pravilnik za ocenjivanje jer sada ne postoji tromesečje, kao ni dosadašnji vid završnog ispita.

“Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji medjutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati djaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole”, kazao je on.

Šarčević je dodao da će za dve do tri nedelje to ministarstvo predstaviti model, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "“Nema povratka u klupe ove školske godine”

  1. Gordana Galic kaže:

    Zelela bih samo da pitam sta je sa predskolcima? Ostali su uskraceni za zavrsne priredbe (koje njima mnogo znace). Postoji li mogucnost da se odrze bar krajem leta,kada se ukine vanredno stanje?

  2. Slađana kaže:

    Dragi urednici, bilo bi lepo da koristite ćirilično slovo ‘đ’ ako već pišete na ćirilici. Još uvek postoji u tom pismu. Ovo ‘dj’ je neukusno. Toliko.

  3. Crnorizac Hrabar kaže:

    Ne umete ni da prekopirate kako treba, srami se glavni uredniče!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama