МНП: Нема укидања другог страног језика у школама, а било би добро да постоји и трећи

1 јула, 2016

Нема укидања другог страног језика у школама, а било би добро да постоји и трећи
Директор Завода за унапређивање образовања и васпитања Зоран Аврамовић рекао је данас да други страни језик у школама у Србији неће бити укинут и да би било добро да постоји и трећи језик.
“Нема укидања другог страног језика, било би добро да имамо и трећи језик, али постоје границе у фонду часова”, рекао је Аврамовић на конференцији посвећеној усавршавању наставника страних језика коју је организовала Фондација Темпус, а пренело Министарство просвете.
Аврамовић је навео да се Завод труди да на најбољи начин ради на усавршавању наставника.
Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић је рекао да су наставници страних језика у предности у односу на наставнике осталих предмета, јер имају саговорнике широм света, заједничке стандарде и заједничку методику, а и група са којима могу да размењују искуства је много већа.
Вербић је истакао да наставници страних језика имају и једну велику могућност, која може да постане предност, а то је коришћење савремених технологија у настави.
– Код оних који су мотивисани, знамо колико нове технологије унапређују и убрзавају учење страних језика – рекао је Вербић, додајући да је највећи изазов образовања како мотивисати и ђаке и наставнике, као да нико не доводи у питање наставу другог страног језика.
На конференцији под називом “Методика наставе страних језика у основном и средњем образовању” учествују представници из Аустрије, Француске Немачке и Русије, који ће говорити о изазовима извођења наставе станих језика у тим земљама, пише у саопштењу.
Бета
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "МНП: Нема укидања другог страног језика у школама, а било би добро да постоји и трећи

 1. profesor stranih jezika каже:

  Deca uce dva jezika, a ne nauce ni jedan kako treba…. Cak ni maternji ne znaju dobro… Samo bi im jos i treci falio….

  1. Tanja каже:

   Dok ”deca uče dva strana jezika” šta radi ”profesor stranih jezika”?Možda se samo prošeta do škole a drži privatne časove.Uradite nešto da deca nauče- primate l.d.Zaboraviste šta treba da radite-osim da krivicu prebacite na decu.Izvinjavam se kolegama koji savesno i odgovorno rade sa učenicima.

  2. Tina каже:

   Možda fali deci dobar nastavnik koji će da ih nauči.Ko voli jezike zašto da mu se ne ponudi i 3.Koja sujeta…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама