MNP: Nema ukidanja drugog stranog jezika u školama, a bilo bi dobro da postoji i treći

jul 1, 2016

Nema ukidanja drugog stranog jezika u školama, a bilo bi dobro da postoji i treći
Direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Zoran Avramović rekao je danas da drugi strani jezik u školama u Srbiji neće biti ukinut i da bi bilo dobro da postoji i treći jezik.
“Nema ukidanja drugog stranog jezika, bilo bi dobro da imamo i treći jezik, ali postoje granice u fondu časova”, rekao je Avramović na konferenciji posvećenoj usavršavanju nastavnika stranih jezika koju je organizovala Fondacija Tempus, a prenelo Ministarstvo prosvete.
Avramović je naveo da se Zavod trudi da na najbolji način radi na usavršavanju nastavnika.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić je rekao da su nastavnici stranih jezika u prednosti u odnosu na nastavnike ostalih predmeta, jer imaju sagovornike širom sveta, zajedničke standarde i zajedničku metodiku, a i grupa sa kojima mogu da razmenjuju iskustva je mnogo veća.
Verbić je istakao da nastavnici stranih jezika imaju i jednu veliku mogućnost, koja može da postane prednost, a to je korišćenje savremenih tehnologija u nastavi.
– Kod onih koji su motivisani, znamo koliko nove tehnologije unapređuju i ubrzavaju učenje stranih jezika – rekao je Verbić, dodajući da je najveći izazov obrazovanja kako motivisati i đake i nastavnike, kao da niko ne dovodi u pitanje nastavu drugog stranog jezika.
Na konferenciji pod nazivom “Metodika nastave stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju” učestvuju predstavnici iz Austrije, Francuske Nemačke i Rusije, koji će govoriti o izazovima izvođenja nastave stanih jezika u tim zemljama, piše u saopštenju.
Beta
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "MNP: Nema ukidanja drugog stranog jezika u školama, a bilo bi dobro da postoji i treći

 1. profesor stranih jezika kaže:

  Deca uce dva jezika, a ne nauce ni jedan kako treba…. Cak ni maternji ne znaju dobro… Samo bi im jos i treci falio….

  1. Tanja kaže:

   Dok ”deca uče dva strana jezika” šta radi ”profesor stranih jezika”?Možda se samo prošeta do škole a drži privatne časove.Uradite nešto da deca nauče- primate l.d.Zaboraviste šta treba da radite-osim da krivicu prebacite na decu.Izvinjavam se kolegama koji savesno i odgovorno rade sa učenicima.

  2. Tina kaže:

   Možda fali deci dobar nastavnik koji će da ih nauči.Ko voli jezike zašto da mu se ne ponudi i 3.Koja sujeta…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama