Nema više jesenjeg raspusta, srednjoškolcima kraći zimski predah

jun 15, 2022

Kalendari za narednu, 2022/2023. školsku godinu objavljeni su, a možda najveće iznenađenje je to što ni srednjoškolci ni osnovci neće imati jesenju pauzu na koju su se prethodnih godina navikli.

Školska godina počeće u četvrtak 1. septembra, a umesto jesenjeg raspusta đaci u celoj Srbiji odmaraće samo 11. novembra, na Dan primirja koji se slavi kao državni praznik u celoj zemlji.

Poslednji dan prvog polugodišta za đake u Beogradu i centralnoj Srbiji je 30. decembar, kada počinje zimski raspust koji će i ove godine biti u januaru i trajaće sve do 23.1. kad počinje drugo polugodište. To znači da će zimski raspust trajati tri nedelje i još jedan dan, ali samo za osnovce. Srednjoškolci će se, ipak, u klupe vratiti već 16. januara.

Školska godina završiće se 20. juna za sve osnovce i srednjoškolce, osim za učenike 8. razreda koji će na raspust otići 6. juna, kako bi imali vremena da se pripreme za završni ispit.

Februarski predah trajaće pet dana, od 15. do 19. februara, a prolećni čitavih 11 dana, od 8. do 18. aprila. Nova pauza posle prolećnog raspusta planirana je već nakon nedelju i po dana nastave, kada zbog praznika rada đaci neće ići u školu 1. i 2. maja.

U školi se praznuju radno Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Sveti Sava – Dan duhovnosti, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, Dan pobede i Vidovdan – spomen na Kosovsku bitku.

Mala matura

Proba male mature zakazana je za 24. i 25. mart 2023. godine, a završni ispit za 21, 22. i 23. jun.

Proba državne mature

Probno polaganje opšte, stručne i umetničke mature (probna državna matura) održaće se u srednjim školama u periodu od 31. maja do 2. juna, predviđeno je školskim kalendarom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama