Нема више затварања школа

13 априла, 2021

У понедељак, 19. априла, сви ђаци вратиће се у клупе. Подсећамо, у периоду погоршане епидемиолошке ситуације само ученици од 1. до 4. разреда су наставу похађали у клупама, у групама не већим од 15, уз скраћене часове. Од следећег понедељка у клупе се враћају и старији основци и средњошколци, по моделу који је важио 1. септембра у з појачане епидемиолошке мере. Готово извесно, одлука о враћању у школе је коначна за ову школску годину. Потпуног преласка на онлајн више неће бити. Средњошколци ће једну недељу у учионице, једну онлајн, старији основци смењиваће се на на дневном нивоу, а најмлађи иду на наставу у учионице.

“Затварања школа нема”, кажу у Министарству просвете.

Међутим, уколико се у некој општини погорша епидемиолошкла ситуација, локални Кризни штаб има могућност да препоручи онлајн, а коначну одлуку доноси Министарство просвете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Нема више затварања школа

  1. Jole каже:

    Ne treba ukidati prijemne ispite jer su sva deca svakako i istom problemu. Na prijemnom se deca takmiče jedno sa drugim tako da nema razloga za priču “nisu ništa naučili onlajn”. Ukidanje prijemnih bi bilo nefer prema deci čiji roditelji nisu visili kod nastavnika i moljakali za ocene.

  2. Milena каже:

    Sramota kakva skola sada

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама