Nema više zatvaranja škola

13 aprila, 2021

U ponedeljak, 19. aprila, svi đaci vratiće se u klupe. Podsećamo, u periodu pogoršane epidemiološke situacije samo učenici od 1. do 4. razreda su nastavu pohađali u klupama, u grupama ne većim od 15, uz skraćene časove. Od sledećeg ponedeljka u klupe se vraćaju i stariji osnovci i srednjoškolci, po modelu koji je važio 1. septembra u z pojačane epidemiološke mere. Gotovo izvesno, odluka o vraćanju u škole je konačna za ovu školsku godinu. Potpunog prelaska na onlajn više neće biti. Srednjoškolci će jednu nedelju u učionice, jednu onlajn, stariji osnovci smenjivaće se na na dnevnom nivou, a najmlađi idu na nastavu u učionice.

“Zatvaranja škola nema”, kažu u Ministarstvu prosvete.

Međutim, ukoliko se u nekoj opštini pogorša epidemiološkla situacija, lokalni Krizni štab ima mogućnost da preporuči onlajn, a konačnu odluku donosi Ministarstvo prosvete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Nema više zatvaranja škola

  1. Jole kaže:

    Ne treba ukidati prijemne ispite jer su sva deca svakako i istom problemu. Na prijemnom se deca takmiče jedno sa drugim tako da nema razloga za priču “nisu ništa naučili onlajn”. Ukidanje prijemnih bi bilo nefer prema deci čiji roditelji nisu visili kod nastavnika i moljakali za ocene.

  2. Milena kaže:

    Sramota kakva skola sada

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama