Нестала двогодишња девојчица из Бора, први пут покренут АМБЕР алерт у Србији

Извор: Пронађи ме

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак у приградском насељу Бањско поље код Бора, потврђено је РТС-у. Први пут покренут систем ПРОНАЂИ МЕ!

Данка је нестала у 13.45 у насељу Бањско поље (град Бор).

Смеђе је косе, браон очију, висине је око 85 центиметара, на себи је у тренутку нестанка имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну, црне патике и косу везану у реп.

Уколико имате информација, јавите полицији на број телефона 192.

На терену су полиција, ватрогасци и добровољно-спасилачко друштво. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале девојчице.

Девојчица је нестала на неприступачном терену, обраслом густом шумом. Током поподнева подигнути су и дронови са термовизијским камерама.

Киша која тренутно пада у том делу земље додатно отежава потрагу.

Родитељи су апеловали на све људе које је виде да одмах позову полицију.

У Србији је први пут покренут систем ПРОНАЂИ МЕ! који је намењен за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетног лица, који ће омогућити брзу дистрибуцију информација свим грађанима преко ентитета надлежних за информисање јавности, када полиција процени да би објављивање ове информације у јавности допринело проналаску детета.

Хитно обавештавање подразумева слање поруке о нестанку малолетног лица са свим релевантним информацијама и то прекидом ТВ и радио програма, слањем СМС-а свим грађанима преко њихових мобилних оператора, приказима на екранима на ауто-путу, аеродромима, железничким и аутобуским станицама.

Извор: РТС