Никада нисам рекао својој деци шта заправо радим…

10 маја, 2017

Никада нисам рекао својој деци шта заправо радим…

Никада својој деци нисам рекао шта радим. Нисам желио да ме се стиде. Kада ме најмлађа кћерка упитала шта радим неодлучно сам рекао да сам радник. Пре него што дођем кући окупам се у јавном тоалету како не би имале никакве назнаке посла који радим. Хтио сам да моје кћерке иду у школу, да их образујем. Хтео сам да буду достојанствене пред људима. Никада нисам желио да их неко потцењује као што то раде са мном.
 
Људи су ме увек понижавали. Сваки новчић који сам зарадио уложио сам образовање својих кћерки. Никада нисам купио нову кошуљу већ сам новац користио да им купим књиге.
Поштовање је све што сам желио да имају. Ја сам чистач. Дан пре задњег рока за пријаву на факултет моје кћерке, ја нисам могао скупити новац да плати школарину. Тог дана нисам могао радити. Седео сам поред смећа покушавајући да сакријем сузе. Нисам могао да радим
Моје колеге су ме гледале али нико није проговорио ни речи са мном. Био сам скрхан, сломљеног срца и нисам знао како ћу рећи кћерки да немам новца да плати када се вратим кући. Рођен сам сиромашан. Веровао сам да се ништа добро не може догодити сиромашној особи. Након радног времена сви чистачи су дошли до мене, сели поред и питали ме да ли их сматрам браћом. Пре него што сам могао одговорити ставили су ми у руку своје дневнице. Kада сам одбио сви су ми рекли: “Ми ћемо данас гладовати уколико је потребно али наша кћерка мора да иде на факултет”. Нисам им могао одговорити. Тог дана се нисам окупао и отишао сам кући као чистач. Мојда кћерка ће убрзо завршити факултет.
Три моје кћерке ми не дозвољавају више да радим. Једна хонорарно ради, а три имају стипендије. Kћерка која ради често оде са мном на моје радно место и нахрани све моје колеге и мене. Они се смеју и питају је због чега их тако често храни. Моја кћерка им каже: “Сви ви сте тог дана гладовали како бих ја постала оно што сам данас, учинили сте  за мене толико, да вас све могу хранити свакога дана”. Сада не осећам да сам сиромашан, ко год има такву децу како може бити онда сиромашан.
 
Извор: zdravenovine.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама