Нова бесплатна инфо-линија за родитеље почела са радом

4 маја, 2016
У дому за незбринуту децу “Mоша Пиjаде” данас jе почела са радом саветодавна Родитељска линиjа, а маме и тате позивом на бесплатни телефонски броj 0800 007 000 могу добити савете како да реше броjне недоумице везане за родитељство и васпитавање деце.
Линиjа ће радити од 17 до 20 сати, шест дана у недељи, а замишљена jе као пилот проjекат коjи ће траjати две године, а након тога ће се анализирати да ли jе оправдала очекивања и у зависности од тога видеће се да ли ће прећи у редован сервис.
Уницеф jе отварање линиjе помогао са 100.000 долара, док jе Tелеком обезбедио бесплатну линиjу, софтвер и опрему.
“Линиjа за родитеље jе доступна свима, сада свако може да каже своj проблем, да тражи помоћ, решење. Oво jе jедан од сервиса коjи ћемо подржати, коjи ће живот породицама учинити лакшим”, рекао jе Вулин и додао да држава мора да се брине о породици.
Директор канцелариjе Уницефа у Србиjи Mишел Сен Ло каже да jе линиjа за родитеље бесплатна и поверљива, а да родитељи неће морати да се представе када позову.
У дигиталном свету, како каже, тешко jе од бака и дека добити било какав савет jер ни они немаjу искуства у тоj области.
У дому за незбринуту децу већ десет година ради СOС Дечjа линиjа, где дечаци и девоjчице позивом на броj 116111, могу добити савете како да реше проблем вршњачког насиља, како да се уклопе у друштво…
Прошле године СOС Дечjа линиjа имала jе више од 14.000 позива, а обучени терапеути коjи примаjу позиве кажу да наjвише зову деца узраста 12 до 14 година.
Директор центра за заштиту одоjчади, деце и омладине у Звечанскоj Зоран Mилачић указао jе да се након десетогодишњег искуства са СOС Дечjом линиjом осетила потреба да се покрене и родитељска линиjа и да се нада да ће након пилот проjекта линиjа прећи у редован сервис.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Нова бесплатна инфо-линија за родитеље почела са радом"

  1. Ljiljana каже:

    Poštivanje
    Dali ovaj besplatan broj vrijedi samo za Srbiju ili vrijedi i za Republiku Srpsku(BIH)?Hvala !!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама