Нова емисија за родитеље психолога Ане Марковић

Све родитеље, који су протеклих година пратили садржаје на порталу Безбедни клинци, обрадоваће вест да ће савете за савладавање изазова у дигиталном свету од сада моћи да добију и у новом формату – подкасту „Безбедни клинци“. Подкаст емисије, чија је ауторка и водитељка психолошкиња Ана Мирковић (Институт за дигиталне комуникације), родитељи ће моћи да прате од 29. октобра, симболично Светског дана интернета, а Анин први гост биће психолог и новинар Драган Илић.

Подкаст „Безбедни клинци“ ће бити објављиван једном месечно у видео формату на Vip Youtube kanalu, док ће аудио формат бити доступан на четири подкаст канала – Deezer, M-xcloud, SoundCloud и Spotify

Емисије ће се, заједно са релевантним гостима, бавити темама као што су: дигитални имунитет, комуникација, интелигенција и писменост; превенција дигиталног насиља, родитељство у ери дигиталне комуникације, развој креативности, медијска писменост, социјална и емоционална интелигенција код младих, вербална и невербална комуникација и емотикони у дигиталној комуникацији и многе друге.

У првој, премијерној емисији, која носи наслов „Како слушати и разумети децу“, Ана ће угостити Драгана Илића, дипломираног психолога чија је медијска каријера добро позната широј јавности. Ауторку подкаста занима колико су му рад у медијима, као и присуство на друштвеним мрежама, помогли да нађе заједнички језик са својим синовима тинејџерима. Да ли данашњи клинци умеју да препознају које су информације на интернету истините, а које лажне; да ли би родитељи требало да прате профиле и објаве своје деце и колики утицај друштвене мреже имају на креирање њихових ставова; како приступити разговору с дететом о његовим интересовањима и узорима на интернету – само су нека од питања на која ће Ана и Драган заједнички потражити одговоре.

Ове, али и све друге теме које савремене родитеље занимају, у емисијама ће бити разрађене кроз разговоре са бројним релевантним саговорницима – представницима кредибилних институција, јавним личностима и стручњацима, а садржај је додатно унапређен захваљујући експертском и дијалошком приступу Ане Мирковић саговорницима.

Портал Безбедни клинци 2018. године, покренула је компанија Vip Mobilе са жељом да помогне родитељима у суочавању са изазовима које подизање деце у дигиталној ери носи. Редовним праћењем садржаја платформе, родитељи су оснаженији да са малишанима успоставе квалитетнију и отворенију комуникацију и допринесу изградњи безбедног виртуелног окружења за одрастање своје деце.