Nova kadrovska rešenja u Ministarstvu prosvete

27 novembra, 2020

Srđan Brajović imenovan je za v. d. pomoćnika ministra prosvete za finansije, dok će za sektor srednjeg obrazovanja ubuduće biti zadužen Miloš Blagojević, koji je bio savetnik prethodnog ministra Mladena Šarčevića.


Na dosadašnjoj poziciji pomoćnice ministra za dualno obrazovanje ostaje Gabrijela Grujić, a sekretarka Ministarstva prosvete će i dalje biti Željka Knežević.

Kako je Danas već pisao, ranijom odlukom Vlade četvoro pomoćnika bivšeg ministra prosvete ostala su na istim funkcijama – Saša Stojanović kao pomoćnik za digitalizaciju, Marina Soković za nauku, Spomenka Simonić za učenički i studentski standard i investicije i Saša Lazović za tehnološki razvoj.

Ružić je u Ministarstvo prosvete doveo kao posebne savetnike svoje najbliže saradnike sa kojima je radio u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave – Đorđa Đokovića, Dejana Milovanovića i Jelenu Parezanović, a za savetnika je postavljen i Zoran Kostić, koga prosvetna javnost poznaje kao nekadašnjeg pomoćnika bivšeg ministra prosvete Žarka Obradovića.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Nova kadrovska rešenja u Ministarstvu prosvete

  1. Milica kaže:

    A inače, Đorđe Đoković, Dejana Milovanović i Jelena Parezanović se razumeju u prosvetu isto koliko i sadašnji ministar. Sramota.

  2. Aleksa kaže:

    Celu noć oka ne sklopih razmišljajući o tome ko bi sve mogao biti savetnk ministru prosvete. I, gle, čuda! Ima li bolje ideje od ove? Dovesti ljude koji blage veze nemaju o prosveti? Ma, bravo! Tri bambija. Za svakog savetnika po jednog.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama