Нова одлука за школе (режим рада од 1. новембра)

29 октобра, 2021

Министарство просвете саопштило је данас нову одлуку Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа. Према новој одлуци, други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава од понедељка, 1. новембра 2021. године  примењује у средњим школама на територији 6 локалних самоуправа, и то: Велико Градиште, Врњачка Бања, Београд, Кула, Ниш и Шабац.

Foto: Canva

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у недељи од 21. октобра до 28. октобра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 4388 (0,57%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 102 (0.25%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.  Укупно је 998 (2.45%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 143 (0.35%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама