Нова повишица запосленим у предшколским установама одобрена – протеста ће ипак бити

11 априла, 2019

Влада Србије донела је одлуку да запосленима у предшколским установама обезбеди додатно повећање плата за два одсто, што је један од захтева репрезентативних синдиката предшколаца који су за 11. април, најавили протест у Београду.

Фото: Бео инфо

Из Владе су поручили да запослени у предшколству повећање могу да очекују од 1. маја, пошто би ретроактивно исплаћивање повишице било неуставно.

Како сазнаје Данас, допис Владе на имејл адресе синдиката стигао је јуче пет минута пре истека радног времена и након што су раније у току дана представници три синдиката имали разговоре са надлежнима у Министарству просвете, а потом и са шефом кабинета премијерке Ане Брнабић и њеном саветницом за образовање.

На тим састанцима није била помињана повишица зарада већ је од представника синдиката тражено да откажу протест, а заузврат им је обећано хитно формирање међуресорне радне групе која би се бавила проблемима у овом сектору, на које синдикати указују месецима.

Председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић каже за Данас да ће протест бити одржан данас, 11. априла, како је раније најављено.

Окупљање чланова тог и синдиката ГСПРС „Независност“ и Синдиката образовања Србије је планирано на Тргу Николе Пашића у 13 сати, а за 14 часова је најављена шетња до Председништва, седишта министарстава просвете, финансија, државне управе и локалне самоуправе и Владе Србије.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама