Nova promena školskog kalendara – u subotu, 9. aprila, đaci u klupama u Vojvodini

24 marta, 2022

Zbog epidemije korona virusa, već dve godine se školski kalendari menjaju u hodu, usklađujući se pritom sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Ono što stvari dodatno komplikuje jeste činjenica da AP Vojvodina ima svoj školski kalendar koji se razlikuje od onog za ostatak Srbije.

Foto: Canva

Prema poslednjim izmenama, u školskom kalendaru za Pokrajinu stajalo je da će subota, 2. april, biti nastavni dan, te da će se raditi po rasporedu od ponedeljka. Međutim, kako je za taj dan, po kalendaru takmičenja i smotri, planirano i održavanje okružnog takmičenja iz srpskog jezika, republičkog iz fizike i opštinskog takmičenja iz biologije, došlo je do pomeranja pojedinih takmičenja. Tako je Društvo za srpski jezik prekjuče objavilo da se takmičenje iz srpskog pomera za 9. april, upravo zbog toga što je 2. aprila – nastavna subota. Samo dan kasnije, školama stiže dopis Pokrajinskog sekretarijata da će nastavna subota sa rasporedom od ponedeljka ipak biti 9. aprila, umesto 2. aprila, kako je prethodno planirano.

Razlog ovog pomeranja, nakon što su se i pojedina takmičenja uskladila sa izmenjenim kalendarom, nije poznat. Takođe, nema informacija da li će se dani izgubljeni zbog epidemije nadoknađivati na ovaj način i u školama u ostatku Srbije.

Pravilnik o izmeni pravilnika o školskom kalendaru za teritoriju AP Vojvodina pogledajte u nastavku:

Download (PDF, 324KB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama