Нова промена школског календара – у суботу, 9. априла, ђаци у клупама у Војводини

24 марта, 2022

Због епидемије корона вируса, већ две године се школски календари мењају у ходу, усклађујући се притом са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Оно што ствари додатно компликује јесте чињеница да АП Војводина има свој школски календар који се разликује од оног за остатак Србије.

Foto: Canva

Према последњим изменама, у школском календару за Покрајину стајало је да ће субота, 2. април, бити наставни дан, те да ће се радити по распореду од понедељка. Међутим, како је за тај дан, по календару такмичења и смотри, планирано и одржавање окружног такмичења из српског језика, републичког из физике и општинског такмичења из биологије, дошло је до померања појединих такмичења. Тако је Друштво за српски језик прекјуче објавило да се такмичење из српског помера за 9. април, управо због тога што је 2. априла – наставна субота. Само дан касније, школама стиже допис Покрајинског секретаријата да ће наставна субота са распоредом од понедељка ипак бити 9. априла, уместо 2. априла, како је претходно планирано.

Разлог овог померања, након што су се и поједина такмичења ускладила са измењеним календаром, није познат. Такође, нема информација да ли ће се дани изгубљени због епидемије надокнађивати на овај начин и у школама у остатку Србије.

Правилник о измени правилника о школском календару за територију АП Војводина погледајте у наставку:

Download (PDF, 324KB)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама