Novak Đoković Fondacija: Kako da učenje od kuće bude efikasno i zabavno

Jedan od izazova savremenog roditeljstva postalo je učenje na daljinu, naročito u periodu izolacije kada su u kratkom vremenskom periodu i školarci i nastavnici morali brzo da se naviknu na nov način rada. Kako bi učenje od kuće bilo efikasnije, produktivnije, ali i zabavnije, Novak Đoković Fondacija je u saradnji sa Leonida institutom za brzo učenje omogućila edukativnu seriju video tutorijala o brzom učenju i pamćenju kako bi osnovcima i njihovim roditeljima pomogla.

Kroz svoj YouTube kanal, Fondacija će deliti tutorijale sa konkretnim tehnikama za efikasnije pamćenje, koje su prilagođene deci školskog uzrasta i koje će im pamćenje informacija učiniti interesantnijim. Spisak nabrajanja različitih pojmova, definicije koje je teže zapamtiti i slične začkoljice u učenju sada će moći lakše da se prebrode primenom različitih tehnika pamćenja. Ovo je značajna pomoć i za roditelje koji su u uslovima izolacije preuzeli i ulogu učitelja i nastavnika.

Kroz mentalne treninge za bolje pamćenje gledaoce će voditi stručna lica Leonida Instituta koji imaju bogato iskustvo u ovakvoj vrsti edukacije. Prvu lekciju možete pogledati na YouTube-u od danas (LINK).