Нове књиге домаћих писаца на Београдском Сајму књига

20 октобра, 2019

На предстојећем Сајму књига (од 20. до 27. октобра) Креативни центар представиће близу 100 нових издања за различите узрасте. Издвајамо нека од најзанимљивијих нових издања домаћих аутора!

Принцезин глобус

Принцезин глобус вишеструко награђиване ауторке Весне Алексић је четврта књига из серијала о принцези Софији, која ће бити представљена на предстојећем Сајму књига. У овој књизи, једна нетипична, савремена принцеза суочава се с новим изазовом – како се припремити за полазак у школу?

Едиција Принцеза Софија намењена је читаоцима почетницима и, сходно томе, дизајнерско и техничко обликовање прилагођено је потребама оних који тек овладавају овом вештином – у књигама су заступљени већи фонт и проред како би се деци олакшало читање.

Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић. Прве две књиге из ове едиције (Принцезин закон и Принцезина медаља) освојиле су Награду за најлепшу дечју књигу на прошлогодишњем међународном београдског сајму књига.

Лутања баштенских патуљака

Девојчица Мила купила је с мамом украсног патуљка за малу башту на травњаку испод њиховог прозора. Већ после неколико дана патуљак је нестао, а Мила и њен брат Марко кренули су у потрагу за њим. Нису ни слутили какав тајанствен и чудесан живот воде ти симпатични баштенски украси.

У едицији романа за основце Свет је један објављен је нови роман Лутања баштенских патуљака списатељице Гордане Малетић. Ова ауторка пише кратке приче, приповетке, романе и есеје, као и поезију, путописе и биографије. Бави се и књижевном критиком, превођењем, антологичарским и уређивачким радом. За своје стваралаштво добила је више домаћих награда.

Шумски дерби

Шумски дерби је занимљив авантуристички роман за млађе основце, као и за све заљубљенике у фудбалску игру.

Након што се једног дана у шуми Дубоки јендек појаве дрвосече с намером да започну сечу стабала, јунаци ове књиге, против своје воље, бивају увучени у опкладу у којој је улог њихов живот у Јендеку. Спремни на жртву, пристају да одиграју фудбалску утакмицу и на тај начин спрече сечу шуме. Наравно, ту се појављује проблем: они не само што нису играли фудбал него никада нису ни чули да таква игра постоји…

Шумски дерби је други роман Златка Васића, који је читаоцима познат по књизи Чудесно путовање, за коју је добио Награду Невен (најбоља књига за децу из области белетристике у 2017) и Награду Дечје критике Доситејево перо.

Дар-мар

Занимљиво издање Дар-мар, ауторке Драгане Младеновић, књига је у којој живе песме с грешкама, али не са обичним грешкама, већ са оним намерним – у свакој песми неке речи су уљези. Описујући главни концепт књиге, Младеновић објашњава да Дар-мар захтева пажљиво читање, јер онај који чита напамет може бити преварен.

Ову необичну књигу за дуго читање, размишљање и посматрање илустровао је Борис Кузмановић, користећи комбиновану технику у којој преовладава прожимање цртежа и колажа.

Наша гошћа година

Приче и песме о годишњим добима објављене у овој збирци настале су у време када је Добрица Ерић био члан редакције Полетарца, познатог часописа за децу који је излазио седамдесетих година XX века. Душку Радовићу се толико допала Ерићева песма о годишњим добима да га је наговорио да опише све месеце. Ове године навршило се 60 година од објављивања прве књиге Добрице Ерића и управо то је повод за издање ове књиге, са маестралним илустрацијама Марице Кисушић.

Ова књига освојила је награду Гомионица за најбољу дечју књигу на Сајму књига у Бањалуци 2019.

Позивамо вас да посетите штандове Креативног центра на Сајму књига у Београду од 20. до 27. октобра 2019.

Главни штанд, Хала 1 (нова издања, уџбеници, радни листови за предшколце, промоције и гостовања писаца и илустратора);

Уџбенички штанд, Хала 2 (материјали за школу и вртић, промоције за наставнике и васпитаче);

Штанд за велике попусте, Хала 4 (одабрана издања с попустима до 80%).

Ове године очекује вас и Happy hour – 30% попуста на сва издања свакога дана од 19 до 20 часова на Главном и Школском штанду. Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу тих издања можете погледати на нашем сајту www.kreativnicentar.rs.

Прелистајте нови каталог Креативног центра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама