Nove mere: Na onlajn prelaze i osnovci

12 marta, 2021

Krizni štab usvojio je nove mere prema kojima će svi objekti osim prehrambenih, pumpi i apoteka biti zatvoreni od danas u 21 sat, piše Nova portal. Zoran Gojković, član Kriznog štaba, rekao je i da će se na onlajn nastavu prebaciti i đaci od petog do osmog razreda osnovih škola.

Foto: Canva

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.

“Imamo sada već jedan vremenski period blagog povećanja broja novozaraženih, a po prognozama taj broj će rasti.”, rekao je Gojković i dodao da imamo oko 700.000 građana koji su revakcinisani.

“Uz apel za poštovanje mera, najvažnija stvar je jedna kampanja, odnosno maksimalno pozivanje svih naših građana da se vakcinišu”, naveo je on.

“Imamo zatvaranje svega osim ove tri stvari. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali će se na onalajn nastavu prebaciti i stariji osnovci, od petog do osmog razreda”, naveo je on i dodao da će u ponedeljak verovatno biti održana nova sednica Kriznog štaba.

Gojković je dodao da se pravi rezultat mera vidi tek nakon dve ili tri nedelje.

Izvor: Nova

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama