Нови роман о Петсону и Финдуду је стигао! Ако тражите књигу коју бисте оставили испод јелке, не тражите даље

Из Креативног центра стиже лепа вест за све љубитеље авантура Петсона и Финдуса – објављен је илустровани роман Петсон прави Деда Мраза, у којем су описане нове догодовштине овог симпатичног двојца! Како би обрадовао свог мачка Финдуса, чича Петсон је у тајности одлучио да направи механичког Деда Мраза, који ће моћи да говори и да се помера. Убрзо је схватио да је себи задао готово немогућ задатак… Финдус је на крају ипак добио свог Деда Мраза, баш онаквог каквог је желео, али ни сам Петсон није схватао како његова машина тако добро ради. Просто да се човек запита шта се то заиста догодило…

Петсон прави Деда Мраза је књига за децу у тврдом повезу, с духовитим илустрацијама и много више текста него у сликовницама о овим јунацима. У овом изузетном издању уживаће предшколци, којима ће читати родитељи, док ће млађи основци моћи да је читају самостално и тако вежбају ту важну вештину.

Креативни центар је претходних година објавио више од десет књига о чича Петсону и мачку Финдусу – најбољим пријатељима који живе на малом имању међу њивама и ливадама, окружени кокошкама и кравама. О њиховим авантурама шведски писац и илустратор Свен Нурдквист написао је предивне сликовнице, инспирисан догодовштинама својих синова. Свен Нурдквист је добитник великог броја награда, посебно у Шведској и Немачкој, укључујући шведску литерарну награду Астрид Линдгрен, а ове године серијал о Петсону и Финдусу освојио је и међународну награду Нортхерн Лигхтс за најбољи серијал књига за децу.

Свен Нурдквист се у Шведској сматра наследником Астрид Линдгрен, а ова славна књижевница често је истицала како је Нурдквист њен омиљени илустратор.

Захваљујући живописним ликовима, занимљивим причама и сјајним илустрацијама, књиге о Петсону и Финдусу увелико се сматрају класицима савремене књижевности за децу. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака. Чича Петсон и мачак Финдус појављују се у цртаним и играним филмовима, позоришним представама, компјутерским игрицама и апликацијама итд. Кућа у којој живе Петсон и Финдус саставни је део поставке Захваљујући живописним ликовима, занимљивим причама и сјајним илустрацијама, књиге о Петсону и Финдусу увелико се сматрају класицима савремене књижевности за децу. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака. Чича Петсон и мачак Финдус појављују се у цртаним и играним филмовима, позоришним представама, компјутерским игрицама и апликацијама итд. Кућа у којој живе Петсон и Финдус саставни је део поставке чувеног дечјег музеја Јунибакен у Стокхолму, посвећеног ликовима из шведске књижевности за децу. Овај музеј је пета најпосећенија дестинација у Стокхолму, а поставка о Петсону и Финдусу најпосећенија је изложба тог музеја, што говори о изузетној популарности двојице јунака.