Новим законом новац за треће дете до пунолетства?

3 децембра, 2017

До краја године требало да буде донет нови закон о финансијској подршци породицама са децом, којим су предвиђене мере финансијске помоћи родитељима, пре свега мајкама, како би ускладиле рад и родитељство, а да је најзначајније повећање планирано за рађање првог детета јер је оцена да је тада финансијска помоћ најпотребнија, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.
За данашњу „Политику”, она је рекла да ће новим законом држава повећати родитељски додатак за прво, као и за сву осталу децу.
„Планирано је и повећање за друго, треће и четврто дете, која ће се као и досад, исплаћивати у 24 месечне рате”, рекла је Михајловић.
Према њеним речима, значајно је и то што убудуће исплата накнаде више неће зависити од могућности и воље послодаваца јер ће се исплаћивати директно на рачун породиље.
Михајловић је рекла се предлогом будућег Грађанског законика предвиђају значајне демографске подстицајне мере, којим ће накнаду за треће дете стећи мајка која роди треће дете, а то право би се гасило пунолетством детета, док ће влада одлучити да ли ће то бити симболична помоћ или исплата у висини једне плате.
Према њеним речима, предлогом није планирана ретроактивна исплата.
Михајловић је истакла да ће то право имати мајке које су родиле треће дете, без обзира да ли су у браку и да ли су деца из једног, два или више бракова, да ли су брачна или ванбрачна, а да се разматра могућност да ово право буде признато и самохраним очевима.
Како је казала, право ће имати и мајке, које су запослене, али и мајке које нису у радном односу.
ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Новим законом новац за треће дете до пунолетства?

 1. Mirna каже:

  Zanima me da li ce primati i majke koje su pocele sa radjanjem oko 15-te godine(prethodno udate sa nekih 13-14 god.) i bez zavrsene osnovne skole?To ce biti PROPAST.Ljudima treba obezbediti posao i primorati privatnike da ispostuju zakonska prava zaposlenog.Nikada se drzava ne moze nadavati para ljudima koji ne zaradjuju.Lepo kaze jedna poslovica da ako hoces da nahranis gladnog, upecaj mu ribu.Ako hoces da on nikada ne bude gladan,nauci ga da peca.

 2. Nino каже:

  Drzava moze da daje svakom trecem detetu po 200eura do punoletstva, a vec za cetvrto i peto nebi trebalo, ali da uslov bide zavrsena osnovna skola i stroga kontrola Suda i Centata za socijalni rad,

 3. Vladan каже:

  I samohranim očevima inače će biti tuženi za diskriminaciju.

 4. Dragana каже:

  Mislim da ovo pravo treba da vazi za svako 3rodeno dete, a ne samo za ono dete koje ce se roditi, sta na primer sa 3 detetom koje je napunio 4godine?Zar to nije dete?

 5. Mina Perovic каже:

  Koliko ja pamtim, ovo najavljuju još od 2015. godine.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама