Novogodišnji vaučeri stižu u škole i vrtiće do kraja nedelje, mogu da se iskoriste u više od 100 prodavnica

novembar 28, 2023

Do kraja nedelje svim školama i vrtićima u prestonici biće podeljeno oko 380 hiljada novogodišnjih vaučera, a roditelji dece koja ne pohađaju obrazovne ustanove moći će da ih preuzmu u svojim opštinama, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Foto: Beoinfo

On je danas posetio Halu sportova „Ranko Žeravica” gde će od sutra vaučere moći da preuzmu direktori škola i vrtića, kao i predstavnici opština. Vaučere će dobiti sva deca zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i svi zaposleni u obrazovnim ustanovama koji rade sa našom decom.

– Roditelji čija deca ne idu u vrtić, moći će da vaučer podignu u svojim opštinama. Potrebno će biti da dođu sa zdravstvenom knjižicom deteta i preuzmu vaučer. Novina od ove godine jeste ta da smo povećali asortiman robe koju će moći da podignu u više od 100 prodavnica, a uveli smo i mogućnost kupovine bebi-opreme i igračaka. Želeli smo da spektar proizvoda, u vrednosti od šest hiljada, bude što veći. Zaista sam zbog toga srećan i verujem da će ovo značajno pomoći roditeljima u prevazilaženju decembra i januara, koji su dva najteža meseca pored septembra, kada smo podelili besplatne udžbenike i uveli besplatne vrtiće. – naveo je on.

– Od momenta kada roditelj dođe u posed vaučera, može da ide u svaku radnju u kojoj važi vaučer, koji pak ne mora biti potrošen u jednoj radnji. Očekujem da će do kraja ove nedelje sve škole i vrtići dobiti vaučere dok ih je većina opština već podigla. Do kraja dana vaučere će preuzeti i ostale opštine – rekao je Aleksandar Šapić.

On je dodao da onog momenta kada vaučere dostavi školi ili vrtiću, Grad više nema uvid u dinamiku kojom ih oni prosleđuju deci, odnosno zaposlenima.

– Ipak, prošlogodišnja praksa je pokazala da su svi taj posao obavili veoma brzo, za nekoliko dana. Verujem da će tako biti i ovog puta. Vaučeri će moći da se iskoriste od 28. novembra do 1. marta. Prošle godine je najviše vaučera iskorišćeno u decembru, a drugi period po učestalosti bilo je desetak dana pre isteka roka. – rekao je Šapić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Novogodišnji vaučeri stižu u škole i vrtiće do kraja nedelje, mogu da se iskoriste u više od 100 prodavnica

  1. Slavka kaže:

    Samo su deca u Beogradu a u ostalim gradovima to nisu deca .Za beograd knjige vauceri tableti…….

  2. Slavka kaže:

    Samo su deca u Beogradu oni treba da dobijaju i besplatne knjige vaucere tablete a u ostalim gradovima to nisu deca sta su

  3. Dijana kaže:

    Sta je sa ostalom decom koja ne zive u Beogradu?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama