Obaveštenje u vezi obuka na ZUOV Edu platformi za sprovođenje obuka…

26 maja, 2020

Obaveštenje u vezi obuka na ZUOV Edu platformi za sprovođenje obuka od javnog interesa u vezi problema sa opterećenjem sistema 25.5.2010. godine

U ponedeljak. 25.5.2020. na platformi ZUOV Edu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja sa realizacijom je otpočela obuka „Digitalna učionica“.

Tokom dana sistem je bio opterećen i često je dolazilo do nemogućnosti logovanja u obuku, a povremeno i do problema sa učitavanjem sadržaja obuke onima koji su se uspešno ulogovali.

Sistem je bio spreman da prihvati 4.000 novih korisnika na obuci, ali su tokom čitavog dana vršeni napadi na server u pokušaju da se sistem uruši ili uspori. Sistem jeste usporenije radio, ali nije bilo prekida u njegovom radu. U toku večeri 25.5.2020. izvršene su dodatne radnje u zaštiti sistema i od tog perioda funkcioniše stabilno.

Iako se napadi dešavaju i danas, 26.5.2020, sistem funkcioniše stabilno i obuke se realizuju.

Zavod za unapređivanje obrazovanja je obavestio nadležne institucije Republike Srbije o ovom napadu.

Takođe, molimo sve nastavnike koji nisu od strane svoje škole određeni za pohađanje obuke u ovom krugu, da ne opterećuju dodatno sistem pokušajem logovanja, jer su nalozi za ulaz u sistem napravljeni samo za nastavnike sa spiskova koje su škole odredile. Ukoliko niste sigurni da li ste određeni za obuku, informišite se o tome u vašoj školi.

Zbog ovih nepredviđenih okolnosti, za sve obuke koje su u toku produžava se rok završetka za 2 dana.

Hvala na razumevanju.

Izvor: zuov.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama