Обезбеђено 10.000 визира за ђаке

27 августа, 2020

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је 10.000 визира за ученике који, због здравствених проблема, не могу да носе заштитне маске.

Foto: Canva

„Визири ће, преко школских управа, бити распоређени школама у Србији“, изјавио је шеф кабинета министра просвете, науке и технолошког развоја Ненад Радић.

Како је саопштено, он је навео да је Министарство у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа и да је добило уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све образовне установе.

„Министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства. Свакодневно смо били у контакту са надлежнима у локалним самоуправама и предузели смо све мере да школска година почне на најбезбеднији начин“, рекао је Радић.

Он је напоменуо да је ове седмице Министарство контактирало и оне локалне самоуправама где је у току формирање органа управљања.

„Реч је о мањем броју локалних самоуправа од којих смо добили уверавања да су обезбеђена потреба средства и да поступају у складу са својим обавезама“, прецизирао је Радић.

Он је истакао да су и ученички и студентски домови спремни за почетак рада и нову школску годину и навео да се ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе.

Пише: ФоНет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама