Obezbeđeno 10.000 vizira za đake

27 avgusta, 2020

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji, zbog zdravstvenih problema, ne mogu da nose zaštitne maske.

Foto: Canva

„Viziri će, preko školskih uprava, biti raspoređeni školama u Srbiji“, izjavio je šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

Kako je saopšteno, on je naveo da je Ministarstvo u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

„Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način“, rekao je Radić.

On je napomenuo da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samoupravama gde je u toku formiranje organa upravljanja.

„Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama“, precizirao je Radić.

On je istakao da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

Piše: FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama