Обука за професоре разредне наставе – примена Микробит уређаја у настави

1 децембра, 2022

Сви заинтересовани наставници разредне наставе могу се пријавити на обуку за примену Микробит уређаја у настави, која је тематски фокусирана на наставну тему Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет, саопштио је ЗУОВ.

Линк за пријаве: https://forms.office.com/r/fvCSDF2KtR до недеље 04.12.2022. до краја дана. Број полазника обуке је ограничен, те попуњавање пријавног формулара не гарантује позив за учешће на обуци.

Обука наставника разредне наставе за примену mикробит уређаја у оквиру наставне теме Алгоритамски начин размишљања предмета Дигитални свет је потпуно бесплатна и носи 16 бодова стручног усавршавања. Она је хибридног типа што подразумева да ће се први део обуке одржати онлајн на порталу petlja.org. За савладавање лекција из овог дела предвиђено је 8 сати рада. Обука је конципирана тако да након њеног онлајн дела следи један уживо дан обуке, чије је трајање такође 8 сати, а који је фокусиран на рад на пројектима. Током целокупног трајања обуке наставници разредне наставе имаће менторску подршку.

Циљ обуке је достизање виших нивоа дигиталних компетенција наставника у домену реализације наставне теме Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет уз коришћење микробит уређаја, креирања дигиталних садржаја и рачунарских програма за решавање различитих проблема у друштву које се развојем дигиталних технологија брзо мења.

Обука наставника разредне наставе за примену микробит уређаја се реализује у склопу пројекта “Школе за 21. век – друга фаза” који спроводи и финансира Британски савет у сарадњи са Министарством просвете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама