Од 11. маја вртић плаћају сви (и деца која неће ићи)

5 маја, 2020

Вртићи почињу да раде следеће недеље, па ће од тада почети и наплата боравка у обданишту, уз субвенције Града, потврдио је за “Вечерње новости” Горан Весић.

Како пише лист, обрачун тече од 11. маја.

Према речима заменика градоначелника, наплата вртића наставиће се по ранијем систему, односно уз субвенцију из градске касе, у износу од 80 одсто од економске цене, како за државне, тако и за приватне вртиће.

“За малишане који не буду кренули од 11. вртић ће се наплаћивати, као и када у нормалним околностима не долазе у обданиште, односно 50 одсто од субвенционисане цене, док ће за децу која крену у обданиште родитељи плаћати 5.590 динара”, навео је Весић.

У “првом кругу” кренуће 13.535 деце, колико је пријављених. Али, како се родитељи буду враћали на посао и ситуација постепено буде нормализовала, тај број ће се повећавати.

“Катанац” на вртиће стављен је 16. марта, када је донета и одлука да се родитељима не наплаћују рачуни док предшколске установе буду затворене и траје ванредно стање.

У државне предшколске установе уписано је око 58.000 малишана, док је у приватним вртићима око 20.000 деце, којима се из градске касе дотира боравак у износу од 80 одсто од економске цене у државним вртићима која износи 27.952, тако да на име субвенција Град уплаћује 22.361 динар по детету.

Уплатнице за период од 11. маја, стићи ће родитељима у јуну месецу, пише лист, пренео је Б92.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Од 11. маја вртић плаћају сви (и деца која неће ићи)

  1. Sanja каже:

    A šta se dešava sa refundacijom novca od 16. do 31. marta? Ko treba da refundira taj novac roditeljima?

  2. Bojana каже:

    BRUKA I SRAMOTA!!! Kome se obratiti za ovakvu glupost?! Da li su uopste razmislili o logicnosti svega ovoga?! Znaci kazna za nas koji bismo zeleli da decu sacuvamo jos malo pa nam naplacuju kao da smo otisli na letovanje? U martu platila za 2 deteta 54.000 dinara a vratili 20.000! Znaci 34.000 dinara za 10 dana?! Pa ko to moze i zeli da finansira?! Znaci uzeli ste nase pare i kaznili nas kao da smo mi odlucili da se zatvore vrtici u uvede vanredno stanje! BRUKA I SRAMOTA! I posle kao poklanjate ljudima po 100€?! Pa bas vam hvala! Fuj

  3. A каже:

    Sta je sa placenim racunom za vrtic za mart pri cemu od 15og u mesecu vrtic nije radio? Da li se placena druga polovina marta moze prebaciti za boravak dece u maju?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама