Од бронзаног тена МНОГО је важнија здрава, негована и заштићена кожа

Да ли сте знали да док уживате у сунчању, ваша кожа упија не само боју, већ и невидљиве опасности?

Фото: Стефан Јовановић

Када се препустимо сунчевим зрацима, наша кожа постепено добија прелеп бронзани тон, захваљујући меланину који природно стварамо. То је као да природа покреће свој механизам одбране, омогућавајући нам да осетимо топлину и светлост сунца. Међутим, као и у сваком процесу, постоје границе. Меланин, иако драгоцен, није непробојни суперхерој који нас може у потпуности заштитити од УВ зрачења.

То је нарочито важно када говоримо о деци, јер кожа од првог дана памти како се опходимо према њој и далеко је осетљивија код деце, него код одраслих. Врло је важно да деци усадимо драгоцене навике, савесност и одговорност према здрављу, а ми ћемо се са друге стране потрудити да сваки њихов тренутак на сунцу, буде испуњен осмехом и безбрижношћу, јер је њихова кожа у сигурним рукама Sebamed заштите.

Управо зато је Sebamed, један од водећих светских брендова медицинске козметике, недавно организовао праву малу оазу едукације и забаве на Ади Циганлији како би посетиоце најпопуларнијег београдског купалишта информисао о правилној нези и заштити коже од штетног зрачења.

Фото: Стефан Јовановић

Да ли знате шта је pH вредност коже и која је њена оптимална вредност? Да ли сте знали и да је проналазач првог синдета pH 5.5 који чува pH коже Heinz Maurer уједно и оснивач немачког бренда Sebamed?

Захваљујући интерактивном и креативном дружењу, у атмосфери испуњеној позитивном енергијом, догађај “Sebamed дружење на Ади” донео је прегршт информација и савета о очувању здраве pH 5,5 вредности као и начинима да боравак на сунцу наших најдражих учинимо безбедним уз Sebamed pH 5,5 заштиту.

Посебну пажњу привукли су стручњаци Sebameda који су били врло отворени за сва питања и недоумице, а кроз драгоцене савете, све заинтересоване едуковали како да правилно заштите и негују кожу пре и после сунчања. Била је то уједно и прилика да заинтересовани тестирају pH вредност коже и сазнају како да уз препланули тен, очувају здрав и негован изглед.

Осим едукативног, догађај је имао и забавни карактер. Посетиоци Аде били су у прилици да учествују у радионицама и анкетама и том приликом освоје занимљиве и пре свега корисне награде – од пешкира за лице, до ИД картица за кофере, рефлекторних ранчева, качкета и оригиналних Sebamed производа и узорака Sebameda. За најмлађе је припремљена и ликовна радионица, а мали уметници уживали су у креативном цртању које им је донело и прегршт награда из Sebamed портфолија намењеног најмлађима.

Sebamed производи 98% апсорбују УВА зраке и садрже СПФ 30, 50 и 50+ доступних у облику крема, лосиона и спреја, за децу и одрасле. Компанија Нелт, једна од највећих дистрибутера у земљи и региону, побринула се да ови врхунски производи пронађу пут до свих којима је здравље на првом месту.

За више информација о Sebamed производима и нези коже, посетите www.sebamed.rs