Од јутрос паника у десетинама школа – дојаве о бомби стигле мејлом, деца у школским двориштима

16 маја, 2022

Након тржних центара, средњих школа, гимназија и студенстких домова, на мети дојава о бомби јутрос су се нашле и десетине београдских основних школа.

Међу школама којима је путем мејла стигла дојава су и “Јанко Веселиновић” на Вождовцу, “Дринка Павловић”, “Иво Андрић” на Канаревом Брду, “Књегиња Милица” на Новом Београду, “Данило Киш” на Вождовцу, “Владимир Роловић” у Раковици, “Јосиф Панчић” на Бановом брду, “20 октобар” на Новом Београду, ОШ “Влада Аксентијевић” на Палилули, “Јелена Ћетковић” на Звездари, а дојава о бомби стигла је и на адресу Треће београдске гимназије.

Мејл који су школе добиле, а који је пренео портал Новости, налази се у наставку:

“Чудан осећај смирености као да чекамо нормалан дан, иста рутина као и увек. Мрзимо себе, али желимо да повредимо свакога ко нам се нађе на путу. Осећај да је све око себе само сан нас не напушта. не видимо разлога да пишемо нешто друго. На крају, можемо рећи да нисмо први и далеко од последњих. Убијаће вас аутомобилима, бомбама, ножевима, свиме што вам дође под руку. Олош попут нас унишиће све око себе, јер је свет труо, сви сте трули изнутра.”

Мејл је написан на ћирилици и насловљен са “НА ТЕРИТОРИЈИ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕНА ОГРОМНА КОЛИЧИНА ЕКСПЛОЗИВА”.

МУП је, према писању медија издао саопштење да деца која су у првој смени неће имати наставу, те да се проверава истинитост ових дојава.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Од јутрос паника у десетинама школа – дојаве о бомби стигле мејлом, деца у школским двориштима"

  1. Aleksa каже:

    Ovo kao da su pisala deca a ne odrasli ljudi. Oskudan rečnik a pogledajte kako je napisana ova rečenica ”Осећај да је све око себе само сан нас не напушта..”

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама