Од понедељка у два града ученици прелазе на комбиновану наставу

септембар 3, 2021

Од понедељка, 6. септембра, у средњим школама на територији Крагујевца и Великог Градишта прећи ће се на други модел наставе, односно настава ће се одвијати комбиновано – непосредно и на даљину, док ће одељења бити подељена у групе.


То је одлука Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, који је формирао Кризни штаб, а саопштило је Министарство просвете.

У режиму другог модела наставе остају и средње школе у 15 јединица локалне самоуправе за које је одлука донета прошле недеље, јавља Танјуг.

Такође, на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим средњим школама у општини Тутин, и основним и средњим школама на Косову и Метохији.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама.

Одлука о начину организације наставе у основним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање ковида-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за ову школску годину.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Од понедељка у два града ученици прелазе на комбиновану наставу"

  1. Nikola каже:

    Ma verovatno će svi preći samo Krizni štab ne sme odjednom zbog negodovanja roditelja nego onako po malo da se ne primeti.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама