Od ponedeljka u dva grada učenici prelaze na kombinovanu nastavu

Od ponedeljka, 6. septembra, u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i Velikog Gradišta preći će se na drugi model nastave, odnosno nastava će se odvijati kombinovano – neposredno i na daljinu, dok će odeljenja biti podeljena u grupe.


To je odluka Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji je formirao Krizni štab, a saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica lokalne samouprave za koje je odluka doneta prošle nedelje, javlja Tanjug.

Takođe, na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin, i osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za ovu školsku godinu.

Izvor: Politika