Од септембра дигитална настава у 11.000 учионица

27 јуна, 2019

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да ће до септембра за 500 школа бити обезбеђен бежични интернет, односно да ће у наредној школској години дигитална настава бити могућа у више од 11.000 учионица за више од 286.000 ђака.

Матићева, која је данас обишла радове на изградњи локалне рачунарске мреже у Основној школи „Вељко Дугошевић” у Београду, првој школи у којој је започета реализација пројекта „Повезане школе”, истакла је да је подизање инфраструктуре основа за опремање школа одговарајућом рачунарском опремом и дигиталним наставним садржајима, преноси Танјуг.

Државна секретарка је подсетила да је планирано да до 2020. мрежа буде изграђена у још 500 школских објеката, односно 23.000 учионица.

Изградња мреже у оквиру капиталног пројекта „Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе – Повезане школе”, који заједно спроводе Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, званично је почела 24. јуна, а први радови изводе се у још пет школа у Београду, као и у Нишу, Трстенику и Белој Паланци.

Претходно је реализован пилот пројекат којим је обухваћено 27 основних и средњих школа у 16 градова у Србији: Београду, Лесковцу, Вршцу, Лешници, Тополи, Бору, Убу, Зајечару, Крагујевцу, Лозници, Чачку, Ваљеву, Неготину, Ужицу, Јагодини, Крушевцу.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама