Одлаже се пробни завршни тест

март 19, 2021

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава да је данас донета одлука о одлагању пробног завршног теста за ученике осмог разреда.

Фото: РТВ, Дејан Крецуљ

Пробни завршни тест, који је планиран за 26. и 27. март, одложиће се за петак 9. и суботу 10. априла 2021. године, што ће бити утврђено изменом Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021. годину.

Раније данас Министарство је саопштило да, што се тиче нижих разреда основних школа, неће бити преласка на онлајн наставу од понедељка.

– На састанку председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и медицинског дела Кризног штаба одлучено је данас да се ипак остане при досадашњем начину рада и да млађи основци похађају наставу редовно. Свакако, у појединачним случајевима, на основу одлуке локалних кризних штабова, уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја преко школских управа, може се донети другачија одлука – наводи Министарство.

Локални кризни штабови тако имају могућност да у срединама где број заражених експоненцијално расте предложи да све школе пређу на онлајн наставу.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Одлаже се пробни завршни тест

  1. Aleksa каже:

    Ne zaslužujute više da čovek troši slova na vas.

  2. Михаило каже:

    Кад би могли поништити ову годину, па да утврдимо градиво, ионако се школе не помињу на седницама Штаба. Да ли ови коментари уопште стижу до некога ко би могао поставити питање надлежнима?

  3. Rada каже:

    Da li bi mogli izmeniti Pravilnik da deca ne idu u školu, nije problem, to je po hitnom postupku, sve se može, zar ne😉

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама