Odlaže se probni završni test

19 marta, 2021

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava da je danas doneta odluka o odlaganju probnog završnog testa za učenike osmog razreda.

Foto: RTV, Dejan Kreculj

Probni završni test, koji je planiran za 26. i 27. mart, odložiće se za petak 9. i subotu 10. aprila 2021. godine, što će biti utvrđeno izmenom Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Ranije danas Ministarstvo je saopštilo da, što se tiče nižih razreda osnovnih škola, neće biti prelaska na onlajn nastavu od ponedeljka.

– Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka – navodi Ministarstvo.

Lokalni krizni štabovi tako imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Odlaže se probni završni test

  1. Aleksa kaže:

    Ne zaslužujute više da čovek troši slova na vas.

  2. Mihailo kaže:

    Kad bi mogli poništiti ovu godinu, pa da utvrdimo gradivo, ionako se škole ne pominju na sednicama Štaba. Da li ovi komentari uopšte stižu do nekoga ko bi mogao postaviti pitanje nadležnima?

  3. Rada kaže:

    Da li bi mogli izmeniti Pravilnik da deca ne idu u školu, nije problem, to je po hitnom postupku, sve se može, zar ne😉

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama