ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА: Забрањена једна од најпродаванијих кашица за бебе

2 марта, 2017

Дијететски производ, храна за одојчад и малу децу “ХИП Био Инстант кашица – пиринчане пахуљице” забрањен је за увоз због повећаног садржаја арсена, објављено је на сајту Министарства здрављa

Дијететски производ, храна за одојчад и малу децу “ХИП Био Инстант кашица – пиринчане пахуљице” забрањен је за увоз због повећаног садржаја арсена, објављено је на сајту Министарства здравља.
“Обавештавамо јавност да је санитарни инспектор Одељења за санитарну инспекцију, Одсека за санитарни надзор за гранично подручје Београд, донео решење увознику „Алца трговина“ д.о.о. из Београда, о забрани увоза дијететског производа, храна за одојчад и малу децу ‘ХИП Био Инстант кашица – пиринчане пахуљице’, 20г нето, лот: 6001791, извозника ХИПП ГмбХ & Цо. Еxпорт КГ Аустрија, због тога што наведени производ не одговара условима прописаним Законом о безбедности хране (‘Сл. гласник РС’, бр. 41/2009) и Правилником о здравственој исправности дијететских производа (‘Сл. гласник РС’, бр. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 7/2017), у погледу повећаног садржаја арсена”, стоји у саопштењу Министарства здравља.
Лабораторијску анализу је извршила овлашћена и акредитована лабораторија Градског завода за јавно здравље Београд, а увозник се изјаснио да не жели суперанализу предметног узорка, наводи се у саопштењу.
“Решењем је наређено да се предметна пошиљка врати испоручиоцу или на безбедан начин уништи преко овлашћене организације”, објавило је министарство.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама