Ојачај своје самопоуздање! – јединствен приручник намењен деци

2 фебруара, 2021

Када дете крене да показује прве емоције, изговара прве речи, прави прве кораке, једна од ствари о којима родитељи често размишљају је и – шта могу да урадим да свом детету улијем самопоуздање? Како да учиним да се осећа задовољно собом, да верује у себе и своје квалитете, да буде храбро и сигурно?

Савета има много (па и на нашем сајту), али оно што родитељи могу урадити само је део сложене слагалице. Подједнако је важно и оно што дете само може учинити да своје самопоуздање ојача. Зато је приручник “Ојачај своје самопоуздање!” одличан помоћник сваком детету на путу јачања сигурности у себе.

Самопоуздање је као мишић – ако сваког дана вежбате и истежете га, он постаје јачи. Што га више користите, више расте. Као код прве вожње бицикла. У почетку је тешко, делује готово немогуће. Али уз вежбу и храброст да поново покушате иако сте већ много пута пали, резултат неће изостати.

Ова интересантна књига садржи мноштво задатака кроз које ће деца ојачати своје самопоуздање и превазићи несигурност. Има укупно 15 лекција (целина) од којих свака има свој задатак у процесу јачања сигурности.

Дете ће научити:

  • да препозна и истакне своје добре стране и да на њих буде поносно
  • да се уклопи и прилагоди када се нађе у групи непознатих људи
  • да превазиђе несугласице у породици и са пријатељима, када до њих дође
  • да охрабри себе када је нервозно или несигурно
  • да управља говором тела (контролише и препозна затворен и отворен став)
  • да се “спријатељи” са својим страховима
  • да грешку не посматра као неуспех, већ као прилику за учење
  • да победи негативне ставове (ја то не могу, то је тешко, ја сам мали…) и претвори их у позитивне (Како то могу да урадим? Напредоваћу ако вежбам…)

И још много других ствари од којих је свака значајна степеница на путу ка успеху и изградњи снажног самопоуздања.

На самом крају књиге, налазе се инспиративни цитати историјских и познатих личности који говоре о томе да је несигурност само једна препрека која се уз мало труда може превазићи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама