Ojačaj svoje samopouzdanje! – jedinstven priručnik namenjen deci

februar 2, 2021

Kada dete krene da pokazuje prve emocije, izgovara prve reči, pravi prve korake, jedna od stvari o kojima roditelji često razmišljaju je i – šta mogu da uradim da svom detetu ulijem samopouzdanje? Kako da učinim da se oseća zadovoljno sobom, da veruje u sebe i svoje kvalitete, da bude hrabro i sigurno?

Saveta ima mnogo (pa i na našem sajtu), ali ono što roditelji mogu uraditi samo je deo složene slagalice. Podjednako je važno i ono što dete samo može učiniti da svoje samopouzdanje ojača. Zato je priručnik “Ojačaj svoje samopouzdanje!” odličan pomoćnik svakom detetu na putu jačanja sigurnosti u sebe.

Samopouzdanje je kao mišić – ako svakog dana vežbate i istežete ga, on postaje jači. Što ga više koristite, više raste. Kao kod prve vožnje bicikla. U početku je teško, deluje gotovo nemoguće. Ali uz vežbu i hrabrost da ponovo pokušate iako ste već mnogo puta pali, rezultat neće izostati.

Ova interesantna knjiga sadrži mnoštvo zadataka kroz koje će deca ojačati svoje samopouzdanje i prevazići nesigurnost. Ima ukupno 15 lekcija (celina) od kojih svaka ima svoj zadatak u procesu jačanja sigurnosti.

Dete će naučiti:

  • da prepozna i istakne svoje dobre strane i da na njih bude ponosno
  • da se uklopi i prilagodi kada se nađe u grupi nepoznatih ljudi
  • da prevaziđe nesuglasice u porodici i sa prijateljima, kada do njih dođe
  • da ohrabri sebe kada je nervozno ili nesigurno
  • da upravlja govorom tela (kontroliše i prepozna zatvoren i otvoren stav)
  • da se “sprijatelji” sa svojim strahovima
  • da grešku ne posmatra kao neuspeh, već kao priliku za učenje
  • da pobedi negativne stavove (ja to ne mogu, to je teško, ja sam mali…) i pretvori ih u pozitivne (Kako to mogu da uradim? Napredovaću ako vežbam…)

I još mnogo drugih stvari od kojih je svaka značajna stepenica na putu ka uspehu i izgradnji snažnog samopouzdanja.

Na samom kraju knjige, nalaze se inspirativni citati istorijskih i poznatih ličnosti koji govore o tome da je nesigurnost samo jedna prepreka koja se uz malo truda može prevazići.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama