Osmaku polomljen prst i nos u školskom dvorištu, otac organizatora tuče tražio da se pozove policija

30 januara, 2023

Dečak, star 14 godina, još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja u Vranju, piše Blic.

Tinejdžerska rasprava sa ekskurzije pretila je da preraste u sukob, još krajem prošle godine. Dečakov školski drug je organizovao masovnu tuču, o čemu su saznanja imali direktorka, razredne starešine i roditelji.

Foto: Canva

Istog dana kada je dete prebijeno, u školi je održan zajednički sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja. Nakon nastave dečaka su u školskom dvorištu pretukli vršnjaci i naneli mu teške telesne povrede. Organizator događaja nije učestvovao u tuči, iako je na pomenutom sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

Ivana Tasić, majka pretučenog dečaka, kaže da njeno dete ima modrice, podlive, polomljen prst i nos, kao i da je nekoliko dana provelo u bolnici. “Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole”, kaže Ivana.

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici sa detetom, kaže kako je od novembra bila zabrinuta zbog svega. “Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana. Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad, čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio.”

Ona kaže da je čak i otac dečaka, koji je označen kao organizator tuče, hteo da se pozove policija i reaguju nadležne institucije. “Žao mi je što nisam obavestila policiju, jer sam tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da mi je dete bezbedno i onda su me uveče pozvali da kažu da je pretučen. Jedino je razredna starešina mog deteta, od smog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči”, dodaje Ivana.

Tasićeva je rešena da pravdu istera do kraja, kako zbog svog, ali tako i zbog sve druge dece, koja mogu ad budu na meti tog nasilnog dečaka ili nekog drugog.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama