Осмогодишњак кришом сакупио новац за инвалидска колица најбољем другару

Када је Пол Барнет упознао Камдена Хушана у вртићу, два дечака одмах су постали најбољи пријатељи. Упркос томе што је Камден у инвалидским колицима, Пол се никада према њему није односио ниподаштавачки, а онда је одлучио и да за свог најбољег другара прикупи новац за нова колица, која ће му олакшати кретање.

Пол и Камден су почели да се друже глумећи суперхероје и правећи смешне видео-снимке. Док су се друга деца фокусирала на Камденов инвалидитет и колица, Пол га никада није доживљавао као другачијег.
Камден, који живи у Повеју у Калифорнији, рођен је са тумором на Тх2 и Тх3 пршљеновима, а тумор је био толико велик да се формирао око кичменог стуба.
Иако је после три операције тумор одстрањен, Камден је остао параплегичар и креће се помоћу инвалидских колица, која су тешка, а он понекад има потешкоћа да их гура и управља њима.
Када су њих двојица били на излету, колица су запела и преврнула се, а Камден је испао из њих. Пол је одлучио да нешто уради.
Пошто Хушанови немају новац за нова колица, а државна здравствена служба „Медикер“ покрива трошкове за једна колица сваких пет година, Пол је рекао мајци да жели да набави нова колица за Камдена.

Пол и Камден имитирали су Мајклa Џексона на школској приредби

Пол је на сајту Go Fund Me покренуо акцију прикупљања новца за нова колица, која би могла да буду потпуно прилагођена свим Половим потребама. За две недеље прикупио је 5.455 долара, увелико премашивши првобитни циљ од 3.900 долара.

Извор: РТС