Otac dečaka kom je zbog napada u školi izvađena slezina: Osam godina moj sin trpi nasilje i – niko ništa

23 novembra, 2022

Juče je medije obišla vest o novom, zastrašujućem slučaju vršnjačkog nasilja, gde je jedan osmak završio na operacionom stolu, sa izvađenom slezinom, zbog napada koji je od vršnjaka doživeo.

Otac je pogledao video-zapise koje poseduje škola i slučaj prijavio policiji. Za Kurir, on je rekao da će tužiti nasilnike, njihove roditelja, ali i upravu škole, koja je, kaže, godinama žmurila na vršnjačko nasilje.

– U ponedeljak oko 16 časova pozvali su me iz škole i rekli da je moj sin pao. Rekao mi je da ga boli stomak s leve strane, ispod rebara. Nije znao kako je pao, pogledali smo snimke kamera. Video sam koškanje, guranje i udaranje mog deteta od strane grupe učenika. S leđa ga je napao krupniji dečak, koji je visok 185 centimetara, a moj sin je sitniji i lakši od njega 30 kilograma! Pri padu je ruka mog deteta bila ispod tela i njom je nagnječio rebra, tako je došlo do rupture slezine – kaže otac i dodaje da je dete zbog sumnjivog bola odveo u Opštu bolnicu u Subotici gde je hitno operisan.

– Tužiću sve koji su dozvolili da do ovoga dođe. Osam godina skrećem pažnju na nasilje koje moje dete trpi i niko ništa! – tvrdi ogorčeni otac za Kurir i objašnjava da je od sinovljevog prvog razreda upozoravao učiteljicu da dete dolazi kući plačući i da je izložen raznim vrstama nasilja.

– Bacali su mu užinu kroz prozor, lomili naočare. Upozoravao sam učiteljicu, odeljenskog starešinu, govorili su da će se problem rešiti. Zar je moralo da se desi ovako nešto? Rekli su da sada postupaju po protokolu, a ja kažem da je sada kasno da bilo šta rade kad nisu radili na vreme. Na snimku se jasno vidi da je dečak koji je povredio mog sina to svesno uradio. – kaže otac i dodaje da se njegov sin u tu školu ne vraća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Otac dečaka kom je zbog napada u školi izvađena slezina: Osam godina moj sin trpi nasilje i – niko ništa

  1. blaf kaže:

    Ma to su uradila mamina i tatina “hiperaktivna deca”! Njima se mora oprostiti, a i školi ker mora da ih podržava! Pa nije ovo vreme Tita da budu proganjani ni oni ni roditelji, ovo je vreme “demokratije”! Ko, u “demokratiji” sme da sputava “hiperaktivnu decu”, pa i novi zakon je na njihovoj strani??!

  2. Mama kaže:

    Iskreno, ne postoji dragi oce podrska na ovako nesto, nakon zlostavljanja do 4 razreda mi smo digli ruku od skole jer OD RAZGOVORA NISAM DOBILA POMOC. 8 godina je mnogo. Ja vise nisam cekala ni dan. Prebacen u drugu skolu. Presrecan

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama